Pohjoisen historian innoittama

Olen itseoppinut koruntekijä ja - suunnittelija. Alunperin olen arkeologi ja rakastan kaikkea vanhaa. Olen aina nauttinut myös käsillä tekemisestä, piirtämisestä ja maalaamisesta. Kun aloin tehdä koruja vuonna 2010 saatoin yhdistää nämä kaksi kiinnostusta.

Innoitus koruihin syntyy Suomen ja Pohjois-Euroopan historiasta, esihistoriasta ja mytologiasta, mutta myös musiikista ja luonnosta.
Suunnittelen ja teen symbolikoruja luonnonmateriaaleista. Jokainen koru on yksilö, koska ne on tehty käsin alusta lähtien. Ne kertovat tarinan menneisyydestä, jo kadonneesta maailmasta, juuristamme ja esivanhemmistamme: keitä olemme ja mistä olemme tulleet.

Aurinko on pilvien kilpi
ja hohtava säde
ja jään tuho
.

(vanha islantilainen riimuruno)

Kuva-aiheet ja tekstit joita käytän koruissani ovat samanistisia kuvia Suomen kivikaudelta ja riimutekstejä oikeista arkeologisista löydöistä Euroopasta. Symbolit ovat riimuja sekä muita muinaisia symboleja kuiten spiraaleja, kirveitä, vasaroita ja aurinkoristejä/-pyöriä.
Suomen luonto on villiä ja usein vähän synkkääkin suurine metsineen ja tummine järvineen. Suurimman osan vuodesta ei ole kovin värikästä. Yleensä saan innoitukseni juuri tuosta synkemmästä vuodenajasta ja sen voit nähdä koruissani.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna