Lisää riipuksia – More pendants

ja kaulakoruja
and necklaces

Knowthin aurinko – Sun of Knowth

Spiraalikuvioinen riipus, johon inspiraatio tuli irlantilaisen Knowthin neoliittisen käytävähaudan kiven kaiverruksista. Riipus on etsattu ja värjätty, kupariketju ja keramiikkahelmet ovat itse tehtyjä, solmittava nauhaosa palmikoitua hamppua.

A pendant with an etched spiral image. Inspiration to this came from a kerb stone carvings of a neolithic passage tomb of Knowth, Ireland. The carving is etched and the pendant patinated with color, copper chain and ceramic beads are handmade by me. The cord is braided hemp, fastening by knotting.

Riipuksen kuviot ovat Knowthin reunakiven nro 15 kaiverruksia: iso spiraali keskellä kuvaa kesäaurinkoa, vasemmassa reunassa alhaalla oleva pieni spiraali on talviaurinko.

The motifs of the pendant can be found carved on the kerb stone number 15: the large spiral in the middle symbolizes the summer sun, the small one down on the left hand side small winter sun.

Kuva kirjasta: N.L. Thomas: Irish Symbols of 3500 BC

Kuva Knowthin reunakivestä 15, joka N.L Thomasin kirjan “Irish Symbols of 3500 BC” mukaan on aurinkokalenteri. Vuosi on jaettu kuuteentoista kahdenkymmenen päivän kuukauteen, jotka näkyvät puoliympyrän reunalla. Viikkoja kuukaudessa on neljä, mutta päiviä viikossa vain viisi.

A picture of the kerb stone 15 of Knowth, that according to the book “Irish Symbols of 3500 BC” by N.L. Thomas is a solar calendar. A year of this calendar consists of 16 months of 20 days (surrounding the semi-circle). In a month there are four weeks of five days.

Aurinkopyörä – Solarwheel – Gagoga, maga, mēdu

Etsatun ja värjätyn kupaririipuksen keskellä on aurinkopyörä. Reunoilla on riimutekstit Gagoga, maga, mēdu: huuto/karjaisu, vahva, palkkio. Alkuperäinen teksti löytyi Englannista, Suffolkista, riipuksesta. Amuletin tarkoitus on ehkä ollut sotilaallinen ja tehdä kantaja voimakkaammaksi.

In the middle of a patinated copper pendant there is an etched solar wheel. Surroundin it are runic inscriptions: “Gagoga, maga, mēdu”: roar, strong, reward. The original inscription was found in England, Suffolk. The purpose of the amulet was probably military and to make the bearer stronger.

Helmet ovat indonesialaisia lasihelmiä ja Koikkalinnun keramiikkahelmiä, nauha palmikoitua hamppua.

The beads of the necklace are Indonesian glassbeads and ceramic beads by Koikkalintu. Cord is braided hemp.

Shamaanitanssi – Shaman dance

Värjättyyn kupaririipukseen on etsattu kuva-alue Kirkkonummen Juusjärven kalliomaalauksesta. Kuva-aiheina on ihmishahmoja ja siksak-kuviota. Helmet ovat indonesialaisia lasihelmiä ja Baltian meripihkaa, nauha palmikoitua hamppua.

This etched motif is originally from a rock painting panel from Juusjärvi, Kirkkonummi, Finland. It consists of human figures and zikzak pattern. The beads are Indonesian glass and Baltic amber, cord is braided hemp.

Hyvää kesää!

Have a lovely summer!

Snow Patrol: The Lightning Strike
 
Please follow and like us:

3 Responses

 1. Miina
  |

  Huikeita riipuksia taas! 🙂

 2. MiunMaun
  |

  Shamaanitanssi on huima. Sellainen tanssitaan selvästi pimeässä suuren tulen ympärillä, mikä fiilis!

 3. MAXIN HOPEAT
  |

  Jälleen niiin kauniita, varsinkin spiraali-riipus!