Riipuksen synty – Birth of a Pendant

Valmis riipus, johon idea tuli todella harvinaisten päivätorkkujen päätteeksi heräämistokkurassa. Kerrankin tämä jopa näyttää alkuperäiseltä idealta.

The finished pendant, the idea of which came after a really rare nap. For once, this even looks like the original idea.

1. Ensin oli leikatut kuparipyörylät. Leikkaan, koska inhoan sahaamista. Tosin tällä tavalla joutuu kyllä viilailemaan paljon enemmän, eikä sekään niin kivaa ole. Näin isojen osien viilaaminen vielä menettelee, mutta pienten kanssa sattuu usein sormiin.

1. First there were cut copper discs. I cut because I hate sawing. Even if I have to file a lot more this way, and I don’t like that either. The filing these big discs is ok, but with smaller ones it can be painful for the fingers.

2. Kaikki viilailtu ja puhdistettu (hehkutettu). Kolme ylintä riipusta on kuvioitu etsausta varten ja alin on jo etsattu eli kuviot on syövytetty koholle.

2. All of them filed and cleaned (annealed). The three topmost have been patterned for the etching and the lowermost one already etched.

3. Riipus on puhdistettu etsauksen jäljiltä, reiät porattu, muotoiltu keskiosa kuperaksi, sekä pakotettu vähän kuvioita reunoihin.

3. The pendant has been cleaned after etching, drilled, forged and embossed.

 4. Patinoinnin jälkeen.
4. After adding the patina.

5. Lisätty vielä vähän väriä: turkoosia ja antiikkikultaa. Tämän jälkeen vielä lakataan ja laitetaan suojaava vaha.

5. Some color added: patina turquoise and antique gold. After this the pendant will be lacquered and waxed to protect the color.

6. Koko koru valmiina kaulassa. Helmet ovat puuta, kullattuja mala-savihelmiä Tiibetistä, afrikkalaisia lasihelmiä ja jaspista, sekä yksi itsetehty keramiikkahelmi. Nauha on punottu silkistä ja nahasta.

6. And here’s the necklace completed. The beads are wood, gold leaf mala clay beads from Tibet, African glassbeads and jasper, with one ceramic bead made by me. The plaited cord is made of silk and leather.

Riipuksen teksit:
Keskellä Alu – omistautuminen, vihkiminen, onnea tuottava teksti
Leub – rakkaus, rakas
(W)unja – ilo
Segun – siunaus

The inscriptions of the pendant:
In the middle Alu – dedication, good luck generating word
Leub – love, loved
(W)unja – joy
Segun – blessing

Nightwish – Élan

Please follow and like us:

6 Responses

 1. MiunMaun
  |

  Mielenkiintoista nähdä näitä vaihekuvia! Sun riipukset ja korut ylipäänsä ovat niin valtavan voimakkaita ja puhuttelevia. Tykkään erityisesti, kun kerrot riimujen merkityksiä.

  Etsaaminen on niin vinkeä kuviointityyli. Täällä juurikin kokeilen erilaisia maskeja joita vois toteuttaa tietsikalla tulostetuille kuville – toistaiseksi vähän huonohkolla menestyksellä. Vaan kyl se tästä, nyt alkaa olla pelit ja vehkeet yhtä piuhaa vaille valmiina 😀

 2. Eila Vasama
  |

  Hieno koru ja upea riipus<3
  Mukavaa katsella korun syntyvaiheet läpi. En tajunnutkaan, että väriäkin lisäät:)

 3. MAXIN HOPEAT
  |

  Upea uniikki riipus <3 mukavana lisänä nämä vaihekuvat, moni ei tiedäkkään montako työvaihetta uniikkikoru käy läpi ennen valmistumista aina ideasta pakettiin.

  Idearikkaita päiväunia jatkossakin 🙂

 4. sole
  |

  Kiitos, MiunMaun!
  Luinkin jostain noiden tulostettujen kuvioiden etsaamisesta. Olisin kokeillutkin varmaan mutta oma printteri on vääränlainen. Minulla kesti kyllä tosi kauan saada noista etsaustuloksista sellaisia kuin oli tarkoitus. Nykyään ne ainakin melkein näyttää siltä kuin olin suunnitellutkin. Vielä olisi kiva saada aikaiseksi oikein syvä etsaus, mutta tuo suoja-aine kuluu pois aika nopeasti.

 5. sole
  |

  Kiitos, Eila! Yleensä lisään aina jotain väriä näihin kuparijuttuihin, mutta aika vähän, joten ei sitä välttämättä niin helposti huomaa 🙂

 6. sole
  |

  Kiitos Maxin hopeat! Juu, monta vaihetta on, ja aikaa saa kulumaan, varsinkin kun noiden etsaus-, värjäys- ja suojaustököttien kuivumista joutuu odottamaan. Kärsimättömälle vähän vaikeaa, mutta toki siinä välissä voi tehdä vaikka toista korua 🙂