Karhu ja hirvi riimulariat – Bear and elk runic lariat

Muistahan osallistua rannekoruarvontaan!
Don’t forget the bracelet giveaway!

riimulariat karhu ja hirvi

Pitkä lariat eli lukoton, solmittava kaulakoru, jossa teksti “Birlnioelk” eli “Karhu ja hirvi” riimuilla. Teksti on alunperin Saksasta löytyneestä soljesta ja ajoitettu 500-luvulle.

Turkoosin ja ruskean sävyisessä korussa on hyvin sekalainen seurakunta omatekoisia tummia ja Koikkalinnun turkooseja keramiikkahelmiä ja -osia; luu-, kookos-, kupari-, atsuriitti-, akaatti-, jaspis-, bauksiitti-, mokaiitti-, puu- ja lasihelmiä. Metalliosat ovat kuparia. Käsintehdyt kuparirenkaat on vasaroitu, patinoitu ja värjätty häivähdyksellä kultaa tai turkoosia.

A long lariat (claspless, fastening by tying or wrapping) necklace has a runic inscription “Birlnioelk” or “Bear and elk” in it. The inscription was originally written in a bow-fibula found in Germany and dated to the 6th century. 

The turquoise and brown colored necklace consists of many different beads: handmade dark ceramic beads and parts by me and turquoise ones by Koikkalintu; bone, coconut, copper, azurite, agate, jasper, bauxite, mokaite, wood and glass beads. Metal parts are made of copper. I have hammered, patinated and colored the copper ring connectors with a hint of turquoise or gold.

ammoniitti- ja riimutikkuriipukset

Riipuksena on ammoniitti ja kuparisavesta tehty riimutikku.

Ammonite pendant and copper clay runestick.

karhu ja hirvi yksityiskohta

Hagalaz’ Runedance – Behold the Passionate Ways Of Nature
Please follow and like us:

2 Responses

  1. Suntsa
    |

    Wautsi kun mielenkiintoisen ja lumoavan salaperäisen oloinen koru. Ihanat värisävyt.

  2. sole
    |

    Kiitos, Suntsa 🙂