Keramiikkaa ja spiraaleja – Ceramics and Spirals

Kevätväsymys tuntuu vihdoin talttuvan. En yleensä edes sairasta sellaista (syksyllä väsyttää enemmän), mutta ehkä tämä outo aikainen kevään alkaminen on sotkenut jotain. Talvi oli minusta kerrankin sopivan pituinen (toivotaan ettei takatalvea tule enää). Nuokahtelun lomassa on pari korua syntynyt:

It seems that I’ve beaten the spring tiredness this time. I don’t usually suffer from that (more tired in autumn), but maybe it is this abnormal early spring here. I think the winter was for once short enough. 
I’ve managed to make a couple of pieces between the naps:

Tässä on omatekoinen saviriipus, jossa kolmoispiraali. Nauha on silkillä koristeltua hamppua. Myös suurin osa keramiikkahelmistä on itsetehtyjä, yksi on jonkun toisen tekemä. Lisäksi nauhassa on päällystetty ametistihelmi. Keramiikkalaattaan on ripustettu löydetty kotilon kuori ja metallipäällystetty kvartsipuikko. Metalliosat ovat kuparia.

There is a ceramic focal with a triple spiral made by me in this necklace. The cord is made of hemp and silk. Most of the ceramic beads are also made by me, one of them is not. There is also a plated  amethyst bead. As a part of the pendant there are a conch shell and a plated quartz point.

Myös tässä rannekorussa on omatekoinen keramiikkahelmi, jossa on spiraali. Tämä on ehkä vähän outo viritelmä. Helmet lasia, akvamariinia, amatsoniittia ja akaattia.

Also this ceramic focal with spiral was made by me. Beads are glass, aquamarine, amatsonite and agate.

Tein tällä kertaa lukkokoukun takomalla langan ensin litteäksi, ennen taivutusta, ja luulen että en muunlaisia koukkulukkoja enää teekään. Tuo malli tuntui sopivan niin hyvin korujeni tyyliin.

This time I hammered the clasp hook before bending, and I think it looks so right in my own jewelry, that I’ll make these more in future.

Edellisten korujen jälkeisen korujumin lopetti Inkulta tullut lähetys jossa oli aivan ihania keramiikkahelmiä ja -riipuksia, jotka tuntuivat ihan kuin tehdyiltä omiin koruihini. Vähän kirpoi laittaa tähän rannekoruun kokonaista kolme näistä keramiikkatuotoksista:

The perfect ceramic beads in this next bracelet were made by Inkku. I think they look like they were made for my jewelry:

Ensimmäisessä kuvassa näkyy kaksi Inkun keramiikkahelmeä ja puuhelmi.

There are two of the ceramic pieces by Inkku here, and a wooden bead.

Tässä keramiikkariipus, vuorikristallia ja kuparihelmi.
Muut helmet ovat jotain kiveä ja lasia. Rannekorussa on itsetehty etsattu kuparinen salpalukko, jossa riimuteksti “Leub“, rakkaus.

The ceramic charm between two crystal quartz points, and a copper bead. Other beads are glass, some stone. The copper toggle clasp was made by me. It has a runic text “Leub“, love etched on it.

Lopuksi vielä virtuaalimatka rautakautiseen Uppsalaan. Jos olette katsoneet nyt Subilta tulevaa Viikingit -sarjaa, niin siinä vierailtiin Uppsalassa, joka oli rautakaudella uskonnollinen, poliittinen ja taloudellinen keskuspaikka.
Finally, a virtual trip to Iron Age Uppsala, Sweden. If you have watched the tv series Vikings, you may rememeber that they visited Uppsala, a religious, economical and political center of Iron Age Scandinavia.

Please follow and like us:

6 Responses

 1. Miina
  |

  Hienoja koruja! Sun rouhea tyylisi kyllä iskee muhun vaikken samanlaiseen itse kykenekään! 🙂 Missähän tuo Viikinkien Uppsala -osio oli kuvattu? Vähän epäilyttää, voisko Uppsalassa näyttää maantieteellisesti tuolta…? 😀

 2. sole
  |

  Kiitos! Suurimmaksi osaksi on kuulemma kuvattu Irlannissa, ja vähän Norjassa. Aika vuoristoiselta näytti kyllä Uppsala 😀 Ja tuossa virtuaalivideossakin on vuoria. En ole itse käynyt kyllä ikinä Uppsalassa, mutta kuvissa näyttää kyllä aika tasaiselta 🙂

 3. MAXIN HOPEAT
  |

  Upeita koruja olet taas tehnyt, varsinkin ylläoleva rannekoru kolahtaa ja sen koukkulukko sopii kuin nenä päähän 🙂

 4. inkku
  |

  Ihania solemaisia taas kerran! Lukkomalli on kyllä hieno ja tosiaan sopii tyyliin. 🙂 Rannekorun spiraalikeramiikkahelmi! <3

 5. Suvi N
  |

  Kauniita koruja taasen, erityisen mahtava tuo lukkosydeemi tuossa rannekorussa 😀

 6. Kaisa Reetta
  |

  Pitkään rullailin kuvia edestakaisin ja ihailin… Oih, Oih… en pysty taas muuta sanomaan! <3 <3 <3