Värejä – Colours

Normaalisti tähän aikaan vuodesta suollan värittömiä tai ihan mustia koruja…tai no oikeastaan aina muulloinkin. Mutta nyt jostain syystä sain aikaiseksi tällaisen:

Usually, at this time of the year, I make colourless or even black jewelry…well, actually, at any other time, too. But now I somehow was able to make this:

Rannekorun helmet ovat savea ja lasia, kukkariipus ehkä sodaliittia ja riimuriipus kuparisavea, jonka olen värjännyt. Riimu on Gebo, lahja, lahjan antaminen tai saaminen.

The beads of this bracelet are made of clay and glass, the flower is probably sodalite, runic charm copper clay. The rune is Gebo, a gift, giving or receiving a gift.

Ensimmäisen värikorun jälkeen en pystynyt lopettamaan vaan koru poiki toisen toisensa perään (piti kokeilla kaikenlaisia väriyhdistelmiä).

After I’d finished this coloured bracelet I just couldn’t stop making more,  had to try more and more colour combinations.

Rannekoru kolmoisspiraalilla: helmet taas lasia ja savea, riipus kuparisavea.

A bracelet with triple spiral symbol: clay and glass beads, copper clay charm.

Tämä halusi nimekseen “Sadonkorjuu”, johtuen varmastikin tuosta kurpitsan näköisestä helmestä. Ehkäpä siellä on paprikaa ja kesäkurpitsaakin, lakkaa… Ja onhan tässä riimukin: Inguz, hedelmällisyys, siemen. Helmet savea, lasia, kookosta, hunajaopaalia, riipus kuparisavea.

This one wanted to be called “Harvest”, probably because of the pumpkin like bead over there. And maybe there is a zucchini and a sweet pepper, too, cloudberries… And there is a rune as well: Inguz, fertility, seed. The beads are clay, glass, coconut, honey opal, and the charm is made of copper clay again. 

Tämä voisi olla sitten keskitalven koru: lasi- ja savihelmiä, kuparisaviriipus, jossa riimu Kenaz, valo, soihtu.

This might be called a bracelet of midwinter then: glass, clay and a copper clay charm with the rune Kenaz, light, torch.

Viimeinen koru onkin sitten jo pliisumman värinen, ennustaa varmaan paluuta värittömyyteen. Helmet lasia, omatekoinen keramiikkahelmi- ja spiraaliriipus, paperihelmi toisena riipuksena. Suuri lasihelmi Ikuyo Yamanaka.

The last bracelet  is a bit less colourful, predicting a return to more colourless period, probably. Beads: glass, self-made ceramic bead and spiral charm, a paperbead. The big glass bead by Ikuyo Yamanaka.

Väreistä tuli mieleen sateenkaaret.
Colours made me think of rainbows.

Please follow and like us:

26 Responses

 1. Sorsaska
  | Vastaa

  Vau! Ihania harmonisia värikokonaisuuksia, just syksyyn sopivia! Nuo ensimmäisen korun värit oli iltataivaalla, kun kävin koiran kanssa lenkillä. Ihastelin Taivaalla pinkkiä ja eri sinisen sävyjä. Upeita!

 2. Jaana
  | Vastaa

  Suloisia syksyn koruja :)!

 3. ... rok
  | Vastaa

  väripläjäys jihuuuu !!! ehkä luonnon poikkeusvärit murtavat väripadot mielissämmekin ???

 4. Taina
  | Vastaa

  Aivan ihania, oih!

 5. outiriina
  | Vastaa

  ihania, pirteitä väri-iloitteluja 🙂

 6. Kaisa
  | Vastaa

  Onpas ne ihania! 🙂 Vähän niinkuin uutta Solea <3

 7. Katri
  | Vastaa

  Uih. Harvemmin näkyy sulla tällaisia värejä, mutta toimii aivan mahdottoman hyvin.

 8. Vikki
  | Vastaa

  Olen niin valtavasti tykännyt tutusta tyylistäsi että ihan hämmennyin kuin näin nämä ensin.
  Mutta näihinhän jää koukkuu, ihan todella! Ovat jotenkin ihan ainutlaatuisen söpöjä muttei mitenkään imeliä!
  Aloitin muuten uutena harrastuksena savityöt, täytyy kokeilla jotain helmiäkin kunhan tämä ruukkuvillitys on ylitetty 😀

 9. MiunMaun
  | Vastaa

  Upeita! Kertakaikkisen upeita. Poikkeavat sun perinteisestä tyylistä värien suhteen, mutta pohjaväre on tuttu. Minusta nämä eivät ole söpöjä, vaan mahdottoman vahvoja – sellaisia kuin korusi tapaavat olla. En voi kuin huokailla, nämä pysäyttävät.

 10. Gesi
  | Vastaa

  Oi, upeita värejä näissä! Ja kiva sommittelu 🙂

 11. Amalia
  | Vastaa

  Kerrassaan mainioita värikimaroita, ei ihan totuttua Solea 🙂 Piristystä syksyyn ja erityisen mieluinen mun silmään oli oranssi turkoosi yhdistelmä.

 12. sole
  | Vastaa

  Kiitos paljon! Taisi olla joku kesän viimeinen väri/valonpilkahdus 🙂 Paluu pimeyteen koittaa, kun on kellojakin siirrelty.

 13. Meke
  | Vastaa

  Kaunista satoa 🙂

 14. cbd store
  | Vastaa

  I am the co-founder of JustCBD label (justcbdstore.com) and am aiming to expand my wholesale side of business. It would be great if someone at targetdomain share some guidance ! I considered that the most effective way to do this would be to talk to vape companies and cbd retail stores. I was really hoping if anybody could recommend a trustworthy site where I can buy Vape Shop Business Data I am currently considering creativebeartech.com, theeliquidboutique.co.uk and wowitloveithaveit.com. Unsure which one would be the best option and would appreciate any guidance on this. Or would it be much simpler for me to scrape my own leads? Ideas?

 15. Для малого и среднего бизнеса. читайте ответы юристов ликвидация ООО а так же как ликвидировать ооо с долгами

 16. Umut Alpaslan
  | Vastaa

  Aw, this was a very nice post. Finding the time and actual effort to create a good article… but what can I say… I put things off a lot and never manage to get nearly anything done.

 17. Scopiers
  | Vastaa

  I blog quite often and I truly appreciate your information. Your article has really peaked my interest. I will bookmark your website and keep checking for new details about once per week. I opted in for your RSS feed too.

 18. Kratom Pills
  | Vastaa

  I really love your website.. Pleasant colors & theme. Did you make this web site yourself? Please reply back as I’m trying to create my own personal website and would love to learn where you got this from or just what the theme is called. Thanks!

 19. Bell Kakos
  | Vastaa

  An impressive share! I have just forwarded this onto a co-worker who had been conducting a little research on this. And he actually bought me breakfast because I stumbled upon it for him… lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending the time to discuss this issue here on your website.

 20. Tribe Of Dads
  | Vastaa

  The next time I read a blog, Hopefully it does not disappoint me just as much as this one. After all, I know it was my choice to read through, but I truly thought you’d have something helpful to talk about. All I hear is a bunch of crying about something you could possibly fix if you weren’t too busy looking for attention.

 21. Yago Mattress
  | Vastaa

  Hi! I could have sworn I’ve visited this blog before but after browsing through many of the articles I realized it’s new to me. Regardless, I’m definitely delighted I came across it and I’ll be book-marking it and checking back regularly!

 22. E Backers
  | Vastaa

  I truly love your website.. Very nice colors & theme. Did you build this website yourself? Please reply back as I’m looking to create my own site and would like to know where you got this from or exactly what the theme is named. Thank you!

 23. Aid Pharmacy
  | Vastaa

  The next time I read a blog, I hope that it won’t disappoint me just as much as this one. After all, Yes, it was my choice to read, but I truly believed you’d have something helpful to talk about. All I hear is a bunch of moaning about something you could possibly fix if you were not too busy looking for attention.

 24. reverse phone
  | Vastaa

  This website definitely has all the information I wanted about this subject and didn’t know who to ask.

 25. Webs Noogie
  | Vastaa

  This site certainly has all of the information I needed concerning this subject and didn’t know who to ask.

 26. Ef Deco
  | Vastaa

  This is the right blog for anyone who really wants to understand this topic. You realize a whole lot its almost hard to argue with you (not that I personally would want to…HaHa). You definitely put a brand new spin on a topic which has been written about for a long time. Excellent stuff, just wonderful!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.