Hyvän onnen riimut – Runes of Good Luck

posted in: Yleinen 10

Hyvin pitkä kaulakoru, joka on varmasti häiriöksi ainakin koti- ja lastenhoitohommissa:

Riipuksessa on omatekoinen spiraalikoristeinen keramiikkahelmi, kuparisavesta tehty riimutikku, jossa teksti “Tuon onnea”, Gibu auja, ja maaginen merkki, suosikkejani näistä muinaisista riimuteksteistä. Helmet ovat akaattia, jaspista ja lasia, ketju kuparia. Suuri keramiikkalaatta Birgitta Lejonkloun.

In this very long necklace there is a self-made ceramic bead with spiral decoration in the pendant part, rune stick made of copper clay with the text “I give good luck”, and a magical runic sign, one of my favourites of these ancient runic texts. The beads are agate, jasper and glassbeads, chain is copper. The big ceramic focal is made by Birgitta Lejonklou.

Riimutikun teksti on löydetty 400-500-luvun riipuksesta, Tanskasta. Koko alkuperäinen teksti on käännettynä englanniksi: “Hariuha I am called, Danger-wise. I give good luck.” Tässä vain viimeinen lause eli “Tuon onnea”, tai “Gibu auja” muinaisskandinaavisella kielellä. Viimeinen, kuusen näköinen merkki, on maaginen voimamerkki, joka vahvistaa amuletin voimaa.
The inscription of the rune stick was found in Denmark, on the pendant dated to the 5th or 6th century. The original inscription was, translated to English:  “Hariuha I am called, Danger-wise. I give good luck.” There is only the end of the text here: “I give good luck”, “Gibu auja”. The last mark, that looks like a spruce is a magical sign to strenghten the amulet’s power.

Please follow and like us:

10 Responses

 1. inkku
  | Vastaa

  Mahtava kokonaisuus! Ihanaa että taas postailet!

 2. Meke
  | Vastaa

  Hieno ajatus näissä – tuollainen riimu kelpaisi mulle, edelleen kun tuntuu ettei osaa tehdä mitään kohdalleen 🙂

 3. Helinä
  | Vastaa

  Nää on vaan niin upeita!

 4. Niina
  | Vastaa

  Kiva kuulla sustakin. Hieno koru, sävy on upea!

 5. Mags
  | Vastaa

  Jotain maagista jälleen, nuo riimut antaa sen säväyksen näihin sun koruihin.

 6. Othel
  | Vastaa

  Häiritsevät korusi ovat niin parhaita.

 7. ... rok
  | Vastaa

  upea ja vahva !!!

 8. Kaisa
  | Vastaa

  Sinun koruissasi on jotain, mitä ei voi sanoilla selittää!

  Rakastuin tähänkin!

 9. Katri
  | Vastaa

  Pitkästä aikaa täällä. Koru-upeuksia piti tuijotella hetkinen. Mahtavia jälleen!

 10. sole
  | Vastaa

  Kiitos kauniista kommenteista kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.