Riikinkukkohelmiä – Peacock glassbeads

Jo aikoja sitten tuli hommattua kolikonmuotoisia riikinkukkokuvioisia lasihelmiä, kun olivat niin kauniita. Jotenkin ne osoittautuivat kuitenkin vaikeiksi käyttää, kun ovat noin säännöllisiä ja pyöreitä, vaikka on noissa kyllä tiettyä rustiikkisuuttakin. Nyt niitä on sitten vihdoin päätynyt useampaankin koruun ja kaksi on enää käyttämättä.

I bought these peacock glassbeads long ago since they were so beautiful. Somehow I found them difficult to use in my jewellery, as they are so round and regular shaped, even though they have a kind of a rustic appearance, too. Now I’ve finally managed to use them in several pieces, there are only two of them left.

Rannekorussa on Birgitta Lejonkloun tekemä keraaminen laatta. Tätäkin on jo jonkin aikaa pihdattu. Tiimarista tarttui pääsiäisostoksilla mukaan juuttilankaa, jonka päälle on kieputeltu vähän mustaa silkkiä. Sitten niitä riikinkukkokuvioisia helmiä, afrikkalainen lasihelmi, makeanvedenhelmi, amatsoniittipisara ja ihan itse tehdyt keramiikkahelmi ja pieni riipus, jossa Ogham-symboli, Luis, pihlaja, joka tarkoittaa suojelua. Korun voi kiinnittää kahteen kohtaan, lyhyempänä riipusosasta tulee sitten vähän runsaampi.

The focal of this bracelet was made by Birgitta Lejonklou. I’ve hoarded this for a while, too. The cord part is burlap and silk; peacock glassbeads, African glassbead, freshwater pearl, amazonite drop and two ceramic parts I made myself. A little charm has an Ogham symbol Luis, rowan in it, meaning protection. The bracelet can be fastened on two different spots, when it is shorter the charm part is more abundant.

Korviksissa erilaisia lasihelmiä ja pronssia (ja messinkiä). Rannekorussa lasihelmiä ja messinkiä. Riipuksena pieni medaljonki.
There are diverse glassbeads in these earrings and metal parts are made of bronze (and brass). Glassbeads also in the bracelet, metal parts are brass. The charm is a tiny locket.

Please follow and like us:

9 Responses

 1. Othel
  | Vastaa

  Kevät on koittanut Solen Synkkiin Muinaishautoihin! Ilman näkemättä en olisi ikinä uskonut, että riikinkukkohelmet ovat (nekin) koruissasi kuin kotonaan.

 2. sole
  | Vastaa

  🙂 keväisyys tuli itsellenikin mieleen, tämän lähemmäs pastellivärejä en varmaan ikinä tule pääsemään 😀

 3. Mags
  | Vastaa

  Upea tuo alempi rannekoru, uskomattoman hienosti käy riikinkukkohelmet noiden pisaroiden kaveriksi, wau!

 4. Amalia
  | Vastaa

  Voihan riikinkukko miten upeita korusia.

 5. Jokke
  | Vastaa

  Minäkin olen joskus ihanstellut kaupoissa noita riikinkukkoja, kimmeltävät niin kauniisti. Hyvä että löysivät paikkansa.

 6. JaanaR
  | Vastaa

  Kovasti tykkään, kun koruissasi eri materiaalit yhdistyvät niin hienosti. Taas on kaunista katseltavaa 🙂

 7. Riina
  | Vastaa

  Oi nuo korvikset! ps. Mun blogissa on sulle tunnustus 🙂

 8. Kaisa
  | Vastaa

  Uskomattoman kaunis yhdistelmä .. jälleen! Riikinkukko asettui koruihisi kuin kotiinsa <3

 9. sole
  | Vastaa

  Kiitokset kaikille, ja kiitos Riina tunnustuksesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.