Kaksi Buddhaa ja yksi roomalainen – Two Buddhas and a Roman

Otsikko varmaan sopisi vitsinkin nimeksi, mutta siitä ei nyt ole kyse, ainakaan tarkoituksella…vaan kahdesta kaulakorusta buddha-riipuksella ja yhdestä rannekorusta roomalaisella kolikolla.

The title probably could be a name of a joke, but this isn’t a joke, at least not intended so…this is about two necklaces with Buddha pendants and a bracelet with a Roman coin.

Kaulakorun helmet ovat afrikkalaisia ja tsekkiläisiä lasihelmiä, keramiikkahelmiä, joista kaksi on omatekoisia, labradoriittia ja bodhi-helmi. Niskaosassa on lasihelmiä ja kookosta. Lisäksi pari patinoitua turkoman-metallinappia, joista toinen on vasaroitu lyttyyn. Muut metalliosat ovat messinkiä.

The beads of the necklace are African and Czech glassbeads, ceramic beads, two of which are self-made, labradorite and a bodhi bead. The rest of the necklace is made of glass and coco beads. The two metal buttons are patinated turkoman buttons, the other one is also hammered. Other metal parts are brass.

Toisen Buddhan nauhassa on tsekkiläisten ja afrikkalaisten lasihelmien lisäksi turmaliinia ja pyriittiä. Metalliosat ovat messinkiä.

The other Buddha necklace has Czech and African glassbeads, turmaline and pyrite. Metal parts are brass.

Roomalainen löytyy rannekorusta. Riipus on tinakopio Marcus Antoniuksen ja Kleopatran denaarista 34 eaa, Antiquanovasta. Toisena riipuksena on rannalta löytynyt kulunut simpukankuori, lasihelmiä ja afrikanturkoosi hamppunauhassa. Helmet ovat indonesialaisia, afrikkalaisia ja nepalilaisia lasihelmiä, laavakiveä, omatekoisia ja muita keramiikkahelmiä, labradoriittia, luinen rukoushelmi, tiibetiläinen metallihelmi.

The Roman can be found in the bracelet. The coin charm is a tin replica of Marcus Antonius and Cleopatra denarius 34 BC from Antiquanova. The other charm is made of a worn shell found on the beach, glassbeads and an African turquoise bead. Other beads are Indonesian, African and Nepalese glassbeads, lavastone, ceramic beads most of which are self-made, labradorite, bone prayer bead and a Tibetan metal bead.

Etsiskelin jotain roomalaista musiikkia tähän mutta löytyikin vitsi, joten tässä se vitsi nyt on vaikka ei pitänyt (englanninkielinen).
I was looking for a Roman song but found a joke, so here’s the joke after all.

Please follow and like us:

12 Responses

 1. Saarel
  |

  Sehr schön 🙂
  gefällt mir sehr gut !!
  Liebe Grüße
  Saarel

 2. Othel
  |

  Ykkösbuddha on ykköskoru! Ehkä ne ovat nuo lämminsävyiset niskahelmet viileään patinointiin yhdistettynä ja sivulukitus, jotka tekevät siitä niin miun maun mukaisen. Ja epäjumalankuvakin on sopivasti epäselvä.
  (Ennakkoilmoittaudun patinointikurssillesi, alat sitten pitää niitä milloin ja missä vain.)

 3. Mags
  |

  Eka viehättää samoista syistä kuin Otheliakin! Riipukset näissä eri hienoja!

 4. ... rok
  |

  huikean hienoja koruja taas kerran … rikkat materiaalit tasapainoisina kokonaisuuksina !!! naurattaa: kaksi buddhaa ja roomalainen meni saunaan ……

 5. Johanna
  |

  Ovatpa upeita kaikki, rannekoru on suosikkini!:)

 6. Susanna Happonen
  |

  Upeita kaikki! Toinen buddha minun suosikkini 🙂

 7. Suntsa
  |

  Komeita koruja; ihanan etnisiä, täynnä tarinaa. Miten oon kuvitellu buddhan jotenkin paljon pulleammaksi. Oletko sä pistänyt buddhasi laihikselle? 😀

  No nyt vähän googletin buddhan kuvia. Ei se niin lihava ollutkaan, mutta istuu useimmissa kuvissa. Siitä mielikuva vähän pulleasta tyypistä.

 8. Katri
  |

  Ooh. Kaulakorut olivat kyllä taas niin hienoja. Mielettämiä yksityiskohtia.

 9. Kaisa
  |

  Todella upeat korut.. Näistä jää erityisesti mieleen tuo ensimmäinen kaulakoru, jonka värimaailma on huima!

 10. sole
  |

  Jotain tuommoista mullekin tuli mieleen :), kiitos!

 11. sole
  |

  Joo laihikselle 😀
  Muistelen että luin jostain että noita Buddha-kuvia on kolmea(?) erilaista, yksi oli ainakin vanha ja lihava, toinen nuori ja laiha, olisko ollut vielä joku feminiininenkin. Mutta en enää muista mistä tuon sain päähäni, en tiedä pitääkö paikkaansa. Nämä ovat thaimaalaisia riipuksia ja siellä on nähtävästi ainakin kävelevä Buddha-kuva ollut käytössä, oliskohan tämä sitten semmoinen. Kiitos!

 12. sole
  |

  Kiitos paljon! Vielen Dank!