Rannekoruja – Bracelets

Vaihteeksi suomalaista kalliotaidetta rannekorussa. Rustiikkinen hirvi rustiikkisessa laatassa. Hirvi on tyypillinen aihe kivikautisissa kalliomaalauksissa.

For a change Finnish rock art in a bracelet. A rustic moose in a rustic disc. Moose is a common image in Stone Age rock paintings.

Rannekorussa on kookos-, afrikanturkoosihelmiä ja tsekkiläisiä lasihelmiä sekä jotain kivihelmiä. Metalliosat ovat messinkiä ja pronssia.

There are coco, African turquoise, Czech glass beads and stone beads in the bracelet. The metal parts are brass and bronze.

Suomen kalliomaalaukset on tehty pystysuoriin kallionseinämiin, vaikeakulkuisiin paikkoihin vesistöjen ja vesistöreittien äärelle. Kuva-aiheet on maalattu kallioon punamullalla, jota muuten laitettiin myös kivikauden hautoihin, joten sillä saattaa olla jokin uskomuksellinen merkitys. Maalaukset on yleensä ajoitettu aikavälille 5000-1500 eaa. Kuva-aiheet liittyvät tuon ajan pyyntikulttuuriin ja niitä ovat erilaiset ihmishahmot, eläimet, etenkin hirvet, veneet ja geometriset kuviot. Kuvat liittyvät todennäköisesti pyyntikulttuurin uskomuksiin.

In Finland, rock paintings were made to vertical rock walls by the water and waterways. The images were painted with red ochre, that was also placed in the graves during Stone Age, so it probably had some mythological purpose. Rock paintings were made about 5000-1500 BCE in Finland. These paintings were probably made as a part of some shamanistic ritual by hunter/gatherer people in Stone Age.The most common motifs were humans, boats, moose and geometric patterns.

Toinen Um(bi)bada-koru, rannekoru. Riimulla kirjoitettu sana tarkoittaa turvaa, suojelua. Korussa on käsintehtyjä keramiikkahelmiä (Happy Fallout ja ChelleV2), messinkihelmiä, puuhelmiä sekä lasihelmi. Riipuksina kaksi rustiikkista vuorikristallia.

Another Um(bi)bada piece, a bracelet. The word written with runes means safety, protection. There are handmade ceramic beads (Happy Fallout, ChelleV2), brass and wood beads, a glass bead. The charms are rustic rock crystals.

Viimeinen rannekoru on tehty hopeasta ja nahkasta. Laatan symboli on kelttiläinen Ogham-symboli, Luis eli pihlaja, joka tarkoittaa suojelua. Tämä on tarkoitus kietoa kaksinkerroin ranteeseen.

The last bracelet is made of silver and leather. The symbol in the disc is Celtic Ogham symbol, Luis, Rowan, meaning protection. This is meant to be wrapped twice.

Please follow and like us:

19 Responses

 1. KatMan
  |

  Aivan ihania taas, varsinkin tuo ensimmäinen on mun makuun!

 2. .
  |

  Huuhhoi, kuinka on ihanat rannekset. Ihanaa lukea sun kertomuksia jotka liittyvät sun tekemin koruihin. Ihana. T:) Koralli

 3. Riina
  |

  Todella mielenkiintoista! Nuo kaksi ensimmäistä ovat varsinkin mun makuuni 🙂

 4. Mags
  |

  Jokaisen kohdalla ajattelin "jee, namu, pitäisin". Toivottavasti jaksat näitä taustoja jatkossakin kertoilla, tekevät koruista vielä kiinnostavampia 🙂

 5. Othel
  |

  Suomalainen hirvi on vielä parempi kuin muun Euroopan riimut. Hienoja yhdistelmiä jälleen.

 6. Tanja Marita
  |

  Komppaan edellisiä, on kiva kuulla näitä tarinoita eri merkkien takaa. Tuo eka rannekoru on myös mun mieleen 🙂 ehkä se suomalaisuus sitten kolahtaa.

 7. Niina
  |

  Ja taas näitä kaunottaria 😀 Jokainen huutaa "minä muutan teille " ;D Tuo viimeinen kirkui tällä kertaa kaikkein kovimpaan. Ihania!!!!

 8. Marita
  |

  Tuon ensimmäisen korun riipus. Onko siinä tarkoituksella tuo "kuvio" vaiko pelkkää sattumaa?
  Sinulla on sama taito kuin Magsilla tehdä koruja syvemmällä tarinalla.

 9. Yleensä en itse hopeaa juurikaan pidä, mutta jotenkin tuo hopeoinen koru nahkanauhassa oli minun juttuni.

 10. inkku
  |

  Mä niin jotenkin toistan itseäni täällä, ihania, taas kerran! Hirvellinen hiveli minunkin mieltäni eniten. 🙂

 11. KAISU
  |

  Mahtavan kauniita! Tykkään lukea tarinaa korujen takaa 🙂

 12. Kati
  |

  Rauhallista, harmonista värienkäyttöä ja tyyliä.. Ihania ovat kaikki <3

 13. Katri
  |

  Iiiihania kaikki! Eka viehätti väreiltään ja muodoiltaan. Viimeinen taas olisi sellainen, mikä todennäköisesti valitsisin ihan liian usein omaan ranteeseeni käyttöön.

 14. Akvamarin
  |

  Ping! Tuo ylin koru rikkoi ihanuusmittarin! Järjettömän hieno!

 15. Mamma A.
  |

  Ihania nämä sinun korut.Ylimmäinen on minunkin suosikki:D

 16. sole
  |

  Kiitos paljon, Marita! Kuvio on etsattu siihen, mutta ei kovin syvään joten kolhimisten ja värjäysten jälkeen se on tuommoinen aika häilyväinen 🙂 En osaa kyllä "vetää hatusta" mitään hienoja tarinoita niin kuin Mags ja eräät muut, kertoilen vain muiden juttuja, sellaisia jotka ainakin itseäni kiinnostavat.

 17. sole
  |

  Kiitos Mags, ajattelin kyllä jo että nyt alkaa mennä jutut niin kuiviksi. ettei moni jaksa lukea, joten kiva kuulla että kiinnostavat 🙂 Tulee kyllä jutut lyhyempänä, kun rupesin kirjoittamaan kahdella kielellä…

 18. sole
  |

  Kiitos Othel, alunperin ajattelin, että riimut ovat niin kulunut aihe, etten niitä edes viitsi tehdä, mutta toisin sitten kävi. Onhan noita kalliomaalauksiakin varmasti paljon käytetty mutta ei ihan niin kuin riimuja.

 19. sole
  |

  Kiitos paljon kaikille, kiva että jaksatte lukea, vaikka toistoakin tuppaa tulemaan. Itsekin tykkään noista kalliomaalausjutuista, varmaan juuri sen suomalaisuuden takia. Riimut ja keltit ovat niin kulutettuja, mutta ihmiset kyllä tuntuvat vaan tykkäävän niistä, ja tykkään kyllä minäkin niistä.