Vähän primitiivisempää – More primitive

posted in: Yleinen 16

Tai sitten lisää primitiivistä…
Tämän postauksen yllätys on, että vain yhdessä korussa on riimu. Alkaa itseänikin jo riimut kyllästyttämään…ehkä. Spiraaleihin en kyllästy, enkä häränsilmiin.

The surprise of this post is that there is only one piece of jewelry with a rune. I am getting tired of runes…maybe. I will never get bored to spirals, or bull’s eyes.

Otin mökille mukaan mukaan tällaisen selviytymispaketin:
This was a survival kit I took with me to the summer cottage:

Paljon helmiä, mutta ainoa koru, jonka sain tuosta kasasta aikaiseksi oli tämä:
Lots of beads, but the only piece I managed to make was this one:

Korussa on täydellisen primitiivisen näköinen Birgitan tekemä keraaminen keskuslaatta, jossa on spiraali. Myös lukkohelmi tuli samasta osoitteesta. Riipusrykelmässä on luuhelmi, fossiilikivi, puu-, simpukankuori- ja lasihelmiä, kotilonkuori sekä vuorikristallihelmi. Letitetyssä lyhyessä hamppunauhassa on jaspista, puuta, marmoria ja simpukan/kotilonkuorta.

The perfectly primitive looking ceramic focal with a spiral was made by Birgitta. Also the clasp bead came from the same address. In the pendant cluster there are bone bead, fossil stone, wooden, shell and glass beads as well as a conch shell and a rock crystal bead. The short plaited hemp cord has jasper, wooden, marble and shell beads in it.

Toisessa kaulakorussa on riimu ansur, joka tarkoittaa sanaa, ennustusta ja on Odinin ja luovuuden riimu. Sopii hyvin vaikkapa Sofi Oksaselle, riimu siis.
Riipusosassa on kuparirengas, johon riimu on punsseloitu. Renkaan alla on luinen suuri helmi, jossa on häränsilmäkoristelua. Riipusrykelmässä on kaurikotilo, vuorikristalli, kuparihelmi sekä lasihelmiä hamppunauhassa. Kaulanauha on myös letitettyä hamppunauhaa.


Another necklace has a rune ansur on the copper ring. The rune ansur means word, prediction and is the rune of Odin and creativity. Below the copper ring there is a big bone bead with bull’s eye pattern. The pendant cluster contains a cowry shell, rock crystal, copper bead and glass beads in hemp cord. Also the plaited necklace cord is hemp.

Viimeinen koru on muhkea, suurista helmistä koottu rannekoru, jossa on ihana keraaminen lehti Happy Falloutista. Lehden päällä on hopeapalleroita. Helmet ovat puuta, afrikkalaisia lasihelmiä, ja tiibetiläisiä metalli/kotilohelmiä, jotka on linkitetty tällä kertaa rautalangalla. Inspiraatio noihin rautalankarinkuloihin tuli Hopeaoksa -blogista, josta löytyy paljon kauniita ja todella tasokkaita koruja ja keramiikkajuttuja.

The last piece is a chunky, made of big beads, bracelet with a lovely ceramic leaf by Happy Fallout. On the leaf there are tiny silver drops. The beads of the bracelet are wood, African glassbeads and Tibetan metal/conch beads linked with iron wire. The idea for those iron link rings came from Hopeaoksa blog. There are a lot of beautiful and very classy jewelry and ceramic stuff there.

Please follow and like us:

16 Responses

 1. Akvamarin
  | Vastaa

  Kannatti ottaa survival kit mökille! Sait aikaan hurmaavia koruja. Ihailen taitojasi tehdä noin upeita riipuksia ja yhdistelmiä niistä!

 2. Johanna
  | Vastaa

  Kaikki kauniita, rannekoru on aivan upea!:)

 3. Tanja Janhunen
  | Vastaa

  Voi ihanuus mitä ootkaan taikonut, mä en nyt kesällä oo saanut mitään aikaan 🙂 toi rannekoru on upea!

 4. Helinä
  | Vastaa

  Aivan valtavan hienoja koruja ja tarinat taas pisteenä iin päällä:-)

 5. inkku
  | Vastaa

  Hyvä survival kit! 🙂 Mielettömän sointuvat kokonaisuudet, tuo eka kaulakoru on niin kutkuttava kaikessa harmoonisuudessaan. Tykkään myös hurjasti hamppunarun käytöstä. Ja tuo rannekoru.. ihana muhkeus!

 6. Mags
  | Vastaa

  Olen jo pitkään katsellut B.Lejonkloun riipuksia sillä silmällä, mutta noin puhuttelevia ei ole kohdalle sattunut ;-D Hamppunaru taas näyttää niin nappivalinnalta. Jos joku mua haluaisi lahjoa, niin kaikki kolme pääsisivät listan kärkeen ;-D

 7. Niina
  | Vastaa

  Kaunokaisia. Minäkin kävin kurkkaamassa riipuksia, upeita! Nuo letitetyt nauruosuudet ovat ihastuttavat.

 8. Kati
  | Vastaa

  Kaikki uudet korusi ovat taas niin käsittämättömän upeita yksilöitä!

  Toivotan sinulle ihanaa elokuuta! 🙂

 9. Othel
  | Vastaa

  Kehtaisko kysyä… että kun käytät tosi ilmeikkäästi tuota hamppua, niin mikä on sen kestävyys / muut käyttöominaisuudet verrattuna puuvillaan, pellavaan tai silkkiin? Vai onko se vain vanhempi hyötykasvi kuin muut?

 10. Henna
  | Vastaa

  Sulla on aivan ihana, omannäköinen tyyli. Miten en olekaan tänne aiemmin eksynyt. Noh, nyt lukijana niin ei mene postaukset ohi 🙂

 11. Katri
  | Vastaa

  Ihan sattumalta eksyin blogiisi ja päätin ensimmäisen tekstin ja kuvat nähtyäni liittyä lukijaksesi, todella kauniita koruja ja ihanan karu ote korujen tekoon 🙂 Sinulla on kyllä mielenkiintoinen tyyli korujen teon suhteen, ja se jos mikä on virkistävää !

 12. sole
  | Vastaa

  Nuo on kyllä ihania. Ne Etsy-kaupassa olevat riipukset tuntuivat minusta aluksi vähän liian isoilta, mutta olen vissiin totuttanut itseni. Ja olen nyt saanut aika monta pienempääkin. Riittää ehkä muutamaksi vuodeksi 🙂 Birgitalla on kuulemma laatikot täynnä noita riipuksia sun muita osia eli kannattaa ehkä kysellä sähköpostillakin.

 13. sole
  | Vastaa

  Kiitos samoin! 🙂

 14. sole
  | Vastaa

  En osaa verrata hamppua noihin muihin, mutta todella kestävää ja venymätöntä sen pitäisi olla, käytetään mm. köysissäkin http://hamppu.info/kuituhamppu.html. Ekologinenkin materiaali se kuulemma on. Itse käytän sitä myös sen takia että minusta siinä on jotenkin mukavampi tuntu kuin vaikka puuvillassa, ja onhan se vanhakin materiaali 🙂

 15. sole
  | Vastaa

  Kiitos kaikille, ja tervehdys uusille ja uudehkoille ja vähän vanhemmillekin lukijoille 🙂 Kiva kun löysitte tänne.

 16. Katri
  | Vastaa

  oooooo. Olin jokaisen kohdalla varma, että tää on mun juttu, mutta kun katson kaikkia, niin jokainen on taidolla tehtyjä yksilöutä ja mä niin tykkään kaikista. Riimuilla tai ilman.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.