Primitiivistä – Primitive

Harjoittelin taas vähän kankaiden ja lankojen käyttöä ja tällä kertaa se tuntui menevän huomattavasti luontevammin kuin aikaisemmin. Mustalla oli hyvä aloitella ja jatkaa siitä värilliseen. Ja nyt tuo yksi koru jossa ei ole silkkiä näyttääkin vähän orvolta ilman sitä.

I played again with textiles and cords, and this time it felt like more natural and familiar than before. It was easy to start with black silk and continue with the colored. And now the one piece without the silk looks a bit empty, I think.

Ei silkkiä. Tämä on tällä kertaa ainoa jossa on riimuja. Kuparitikussa on teksi “maga” eli vahva. Alkuperäinen teksti löytyi Englannista, Suffolkista, riipuksesta, jossa oli teksti “Roar, strong, reward” (huuto/karjaisu, vahva, palkkio). Amuletin tarkoitus on ehkä ollut sotilaallinen ja tehdä kantaja voimakkaammaksi.

Nauhassa rautaketjua ja palmikoitua hamppulankaa, kuparikoukku. Riipuksessa kuparirinkula, jossa riippuu kuparinen riimutikku, metallinen riiipus, lasi-, puu-, simpukka-, mv- ja labradoriittihelmiä, sekä kaurisimpukka. Kaurisimpukoita on muutamasta rautakautisesta kätkölöydöstä ja haudasta. Ne on todennäköisesti tuotu tänne Baltiasta tai Venäjältä, missä niitä käytettiin koruissa ja koristeina.

No silk. This time this is the only one with runes. The text on the copper stick is “maga”, meaning strong. The original inscription was found in England, Suffolk, the pendant with the text: “Roar, strong, reward”. The purpose of the amulet was probably military and to make the bearer stronger.

The necklace is made of iron chain and plaited hemp cord, copper hook. The pendant: copper component with a copper stick, metal charm, glass, wooden, shell, freshwater and labradorite beads, and a cowry shell dangling. Cowry shells have been found in Finland in couple of iron age hoards and graves. They were probably brought here from Baltic and Russia where they were used as decoration and jewelry.

Mustaa silkkiä. Tässäkin nauhana itse palmikoitua hamppulankaa, jossa on indonesialaisia ja tsekkiläisiä lasihelmiä joukossa, sekä vähän silkkiä. Riipus koostuu ammoniitista (fossiili), hopea-, lasi- ja kookoshelmestä, sekä vuorikristallista, korallipuikosta ja silkistä. Kieputuslanka on hopeaa. (Tähän olisi sopinut hienosti kyllä sulka, mutta ne ovat vasta matkalla tänne.)

Black silk. Also in this one, there is plaited hemp cord with Indonesian and Czech glass beads and little silk. The pendant is made of ammonite, silver, glass and coco beads, and rock crystal, coral stick and silk. The wire is sterling silver. (I think a feather would have looked nice in this one, but they are still on their way here.)

Oranssia silkkiä. Nauhana taas palmikkohamppulankaa, jossa lasi- ja kookoshelmiä sekä silkkiä. Vasen käsi, joka ei kommunikoi aivojen kanssa kovin sujuvasti, on ihan rampautunut tästä letityksestä, varsinkin kun helmien asettelu ei mennyt ihan kerralla putkeen. Tekemäni kalanruotokuvioinen riipuslaatta oli jo pitkään myytävänäkin, kunnes se yllättäen rupesi juttelemaan minulle eilen. Lisäsin vain alareunaan toisen reiän, josta riippuu nyt hamppulangassa kookos- ja lasihelmiä, silkkiä ja karneolihelmi.

Orange silk. The cord is plaited hemp with glass and coco beads and silk. I had this fish bone patterned copper disc already for sale but it suddenly started talking to me. So I took it back and made another hole to hang coco and glass beads in hemp cord, cornelian bead and silk.

Tämä auttoi tällä kertaa pääsemään tunnelmaan, Mother Earth, Within Temptation:
This helped me to get to the mood, Mother Earth, Within Temptation:

Please follow and like us:

13 Responses

 1. MAXIN HOPEAT
  | Vastaa

  Olet kyllä löytänyt sen oman ihanan uniikin tyylisi, ensimmäinen kolahti. Taustatyö ja kertomukset täydentävät aina korujasi, upeaa jatka samaan malliin.

 2. Mags
  | Vastaa

  Silkki kyllä hienosti pehmentää näitä rustiikkeja kokonaisuuksia; keskimmäinen on mun suosikki 😀

 3. 13
  | Vastaa

  Love the orange, great style again. Yeah Within Temptation, I saw them live last year, got photos on my blog- just to make you jealous x

 4. Meke
  | Vastaa

  Upeita! Olen miettinyt ammoniitin käyttöä koruissa, mutta aina arkaillut. Sinun tapasi käyttää sitä toimii hyvin 🙂

 5. Eila
  | Vastaa

  Upean uniikkeja ja omaperäisiä koruja teet:)

 6. inkku
  | Vastaa

  Se on tuo ensimmäinen mikä kolahtaa hurjasti täälläkin! Yksinkertainen on kaunista, primitiivisyys pop. Jotenkin riimutikun sanoma sopii tähän koruun niin mainiosti. Muissakaan ei ole mitään vikaa, ei sillä. 🙂

 7. kuparikukka
  | Vastaa

  Onpas taas paljon upeita koruja! Oranssi koru ihan lämmittää mieltä! 🙂

 8. Akvamarin
  | Vastaa

  Oi kun on taas järisyttävän hienoja! Tuo eka on suosikkini, mutta kaikki hivelevät silmää!

 9. Jokke
  | Vastaa

  Ihkuja. Kaurisimpukka <3

 10. sole
  | Vastaa

  Thanks x) I haven't seen them. I haven't got any friends that want to go with me. I think I have to wait my daughters to grow up, too 😀

 11. sole
  | Vastaa

  Kiitokset taas kaikille. Ammoniitit ja kaurisimpukat on tosiaan ihania. Oma suosikkini taitaa näistä olla tuo oranssi, kun tykkään tuosta väristä paljon. Sain siihen vihdoin käytettyä yhden sulan muotoisista karneolihelmistä, jotka ovat odotelleet tosi pitkään, kun en ole keksinyt niille mitään käyttöä (ja tietysti niitä on kokonainen nauha).

 12. Kati
  | Vastaa

  Uutta aluevaltausta! Upeat kokonaisuudet.. Todella kauniita koruja <3

 13. It’s not my first time to visit this website, i am browsing this web site dailly and obtain good facts from here everyday.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.