Häivähdys punaista – Traces of Red

Riimukirjoitus: Frifridil duft mik. L(auk), l(auk) löytyi hopeisesta pyöryläsoljesta Bülachista, Sveitsistä, ja se on ajoitettu 500-luvun lopulle. Teksti tarkoittaa “Dear beloved desire me! Leek, leek!” Eli ehkä jotain tänne päin: “Kallis rakastettuni halua minua!”. L-kirjaimet (lauk) ovat jonkinlaisia korostus- tai voimasanoja, jotka viittaavat hedelmällisyyteen tai himoon.

The runic inscription:  Frifridil duft mik. L(auk), l(auk) was discovered on the silver disc brooch found in Bülach, Switzerland. It is dated to the late 6th century. The text is in English: “Dear beloved desire me! Leek, leek!”. The letters “L” are some kind of magic words that make the amulet more powerful. They mean lust or fertility.

Kupaririipuksessa on teksti: “Frifridil duft mik” riimuilla, mutta jätin alkuperäisen tekstin loppuosan pois. Nauhassa on rautalankaa, korallia, puuta, lasia, punaista turkoosia, yksi rukoushelmi ja kookoshelmiä.

On the copper pendant the runic text reads: “Frifridil duft mik”, I left the original L letters out. Other materials are iron wire, copper, coral, wood, glass, red turquoise, a ceramic prayer bead and coconut beads. 

Riimuteksti “Hurn hiartaR, lá, AussaR” (Hart’s horn, protection, Aussar eli Hartin sarvi, suojelu, Aussar) on ajoitettu 1000-luvulle ja löydetty Dublinista, Irlannista. Se oli kaiverrettu hirvieläimen sarvenpalaan.

 The runic inscription “Hurn hiartaR, lá, AussaR” (Hart’s horn, protection, Aussar) is dated to the 11th century and found in Dublin, Ireland, carved a a piece of deer antler.

Rannekorun kuparipyörylässä on vain teksti “Lá”, suojelu, turvapaikka, suoja. Nahkanauhassa on keramiikka- ja lasihelmiä, sekä pari kuparihelmeä. Lukkona toimiva nappi on Starry Road Studiosin.

I etched only “Lá”, protection, shelter, to the copper disc. In the leather cord there are glass and ceramic beads. The clasp button is from Starry Road Studios.

Runic amulets and magic objects, Mindy MacLeod,Bernard Mees 2006

Please follow and like us:

13 Responses

 1. Mags
  | Vastaa

  Lainaan Akvamarinia edellisen postauksen kohdalta – jokainen korusi on haluttavan, suorastaan himoittavan upea ;-D

 2. Gesi
  | Vastaa

  Yhdyn myös tuohon edelliseen kommenttiin. Ihan mielettömiä tuotoksia taas! <3

 3. Vikki
  | Vastaa

  Laatta/riipus on kaunis omalla tavallaan!
  Upeasti koottu rannekoru!

 4. Kati
  | Vastaa

  Jälleen kerran taattua Solea! Hurmaavat:)

 5. inkku
  | Vastaa

  Uuh, olisipa jännä nähdä millainen vaikutus ekalla korulla olisi sitä kun kantaisi! 🙂 Kiitos jälleen mukavista tiedonmuruista, kaulakoru on tosi kaunis kokonaisuus ja tuo rannekoru vei taas sydämeni..

 6. Othel
  | Vastaa

  Nämä korut ovat kahdella tavalla vaikuttavia. Ensiksikin puhtaasti visuaalisina elämyksinä: ne vain ovat niin karhean kauniita. Toiseksi siten, että niissä on substanssia. Paljonhan erilaisia merkkejä ja tekstipätkiä käytetään harmittomana somisteena, mutta näiden tarinat nostavat niskavillat pystyyn.

  (Näkemykseni elämästä 500-luvun Sveitsistä muuttui myös!)

 7. Amalia
  | Vastaa

  Mä niin rrrrrakastun jokaiseen sun koruun. Aivan ihanat nämäkin.

 8. Akvamarin
  | Vastaa

  Korostus- ja voimasanoja vois käyttää täälläkin: aivan järettömän hienoa työtä taas! Lauk, lauk!

 9. PaulaL
  | Vastaa

  Upeita koruja kuten myös edelliset korutkin 🙂

 10. Mahotonta mitä olet taas tehnyt! Tuo riimuriipus on kyllä ihan ehdoton!

 11. Nafisan
  | Vastaa

  Annoin blogillesi tunnutuksen. 🙂

 12. Katri
  | Vastaa

  Sivistyin jälleen kun blogiisi tulin. 🙂 Eri asia muistanko kaikkia asioita. Kuvat muistan kyllä. Aivan tajuttoman upeita jälleen. Alla oleva lime koru oli huippu myös.

 13. sole
  | Vastaa

  Kiitoksia kaikille, en ole pahemmin uskaltanut testailla kaulakorua, en tiedä toimiiko 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.