Riimurannekoruja – Runic Bracelets

Riimuteksti “Rakkaus”, “Leub” on alunperin naisen haudasta löytyneestä soljesta. Solki löytyi Saksasta ja on ajoitettu 500-600-luvulle. Tällaisten amulettien tarkoitus on voinut olla rakkauden tai rakastajan pitäminen tai saaminen amuletin omistajalle. Joissain yhteyksissä tämäntyyppisillä teksteillä on voinut olla kristillinenkin merkitys. (MacLeod, Mees: Runic Amulets and Magic Objects, 2006).

The runic inscription “Love”, “Leub” was originally found in a woman’s grave. The brooch with the inscription was found in Germany and dated to 6th or 7th century. These kind of love amulets were probably meant to bring back or keep love or a lover for their owner. Sometimes these kinds of inscripitions can be interpreted to have Christian meaning, too. (MacLeod, Mees: Runic Amulets and Magic Objects, 2006.)

Korun nahkanauhassa on kuparilaatta, jossa riimuteksti “leub”; suuri tiibetintyylinen metallihelmi, tumma labradoriittihelmi, rautakoukku lukkona ja metalliosia.

The inscription copper plate “leub” is fastened onto the leather cord; the big Tibetan style metal bead, dark labradorite bead, iron hook clasp and other metal components.

Toisessa rannekorussa on teksti “ilo”, Unkarista, naisen soljesta. Alkuperäinen teksti oli: Godahi(l)d (w)unja eli Godahild, ilo (Godahild on naisen nimi).

The other bracelet bears the inscription “joy”, from Hungary, bow brooch dated to 6th century. The original text was:  Godahi(l)d (w)unja, Godahild, joy (Godahild being a woman’s name).


 Nahkanauhassa olevassa kuparilaatassa on teksti “(w)unja”, ilo; tiibetintyylinen metallihelmi, kolme vuorikristallia, rautakoukku lukkona ja muita metalliosia,jotka on värjätty mustalla.

The inscription copper plate “(w)unja”, joy, is fastened onto the leather cord; the Tibetan style metal bead, rock crystal beads, iron hook clasp and other metal components colored black. 

Please follow and like us:

18 Responses

 1. Katri
  | Vastaa

  Itkettävän ihana tuo ensimmäinen rannekoru. Hyvä tunnelma ja värit ja kaikki.

 2. Helinä
  | Vastaa

  Tosi hienot kumpainenkin!

 3. outiriina
  | Vastaa

  molemmat kauniita, mutta varsinkin tuo eka 🙂

 4. Vikki
  | Vastaa

  Vähän erilaisia!
  Tuo ylin ihan mielestäni ihan unisex-koru, upea.
  Tuo alin on taas ihan huikea! Mustaa metallia ja epämuotoisia vuorikristalleja, saan melkein väristyksiä 🙂

 5. KatMan
  | Vastaa

  Taas huikeita koruja tarinan kera 🙂 ai että mä tykkään!

 6. inkku
  | Vastaa

  Kuolailen täällä! Nää sun nahkanauhakorut on aina niin hitsin hienoja! Tykkään miten olet tuon kuparin laittanut nauhan ympärille. 🙂

 7. PaulaL
  | Vastaa

  Upeita koruja molemmat, hieno yhdistelmä tuo nahka ja mustaksi värjätty metalli 🙂

 8. Akvamarin
  | Vastaa

  Yhtä aikaa muinaisia ja rokkaavia!

 9. Niina
  | Vastaa

  Todellakin Vikki sen sanoin eka on todellinen unisex-koru. Alimmaisessa on taasen kaikki niin kohdallaan. Nää on Sole aivan ihania!

 10. 13
  | Vastaa

  Love those bracelets, they have a lovely rustic feel and tactile quality to them. I'm also a nightwish fan.

 11. Amalia
  | Vastaa

  Ihan sama kävi mielessä ekasta korusta, kävisi hyvin myös miehelle. Tummanpuhuvaa rouheutta <3

 12. Kati
  | Vastaa

  Uskomattoman upeat korut.. <3

 13. Mags
  | Vastaa

  Erityisesti tuo eka koru nauhan ympäri kiedottuine lätkineen on aivan huippu! Tyylipuhtaita Sole-koruja 😀

 14. Marissa
  | Vastaa

  Tiedätkö, eksyin ensin vahingossa eräälle fb-sivustolle, jossa esitellään toinen toisensa näköistä rihkamakorua. Ja ihmiset ovat ihan haltioissaan, että "wau kun upeita koruja."..Ja ne korut oli tyyliin kivä kumilangassaja.
  Mä katoin, että apua, missä näiden ihmisten tyylitaju on…. Meni oikeesti päivä pilalle kun mietin, että oikeesti, miksi tykätään massasta kun maailmassa on todella upeitakin koruja?? (Ja tässä kohtaa huom, en miettinyt omia korujani:D)
  Sitten tajusin tulla tänne! Upeita, ajatuksella tehtyjä koruja, joissa sitä korun sanomaa on mietitty, helmiä metsästetty ja lopputulos sekä tyylikäs, että persoonnallinen!
  Pelastit päiväni, kiitos siitä. Jatka tätä pliis.

 15. Marissa
  | Vastaa

  Ja sitten piti palata sen verran pehmentämään, että periaatteessa makuasioista ei voi kiistellä. Nehän on oikeasti vain makuasioita. Minulle kuitenkin on olemassa huonoa makua ja hyvää makua 🙂 Sinä Sole ja muutamat muut kuuluvat niihin hyviin.

 16. sole
  | Vastaa

  Kiitos paljon kaikille kommenteista! Makuja on tosiaan erilaisia ja nämäkin ovat varmasti ihan liian rupuisia monien mieleen 🙂

 17. sole
  | Vastaa

  Kiitos, Marissa, jatkan kyllä, en pysty lopettamaankaan 🙂 Ja helmienkin metsästys on aika pakkomielteistä.

 18. sole
  | Vastaa

  Thank you 13! I love that song (actually, the whole album, too).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.