Kakkonen ja muita koruja

Ajattelin kyllä pitää politiikan erillään tästä blogista, mutta Marissan esimerkin innostamana tein minäkin vielä viimetingassa vaalikorun. Nauha on nahkaa. Kakkonen on rautaa.

Sitten ne muut korut. Tässä kaulakorussa on riipuksessa sama Feon-riimu kuin edellisen postauksen rannekorussa. Riimu on hedelmällisyyden jumala Freyrin riimu ja tarkoittaa vaurautta, karjaa ja rahaa. Riipus on kuparia ja nauhaosassa on tiikerinsilmähelmiä, pari vuorikristallia, joiden välissä on luuhelmi sekä nahkanauhaa ja kuparilukko. Nauha on kuvassa vielä pitkä, kun en osannut oikein päättää pituutta mutta nyttemmin katkaistu ja korusta tuli ihan lyhyt.

Kolmannessa korussa on Indian Creek Studiosin keramiikkariipus, jossa on kolmoisspiraali, triskelion tai triskele. Symboli oli käytössä jo neoliittisella kivikaudella ja yleinen rautakaudella keskieurooppalaisen La Tène-kulttuurin piirissä. Esimerkiksi Irlannin Newgrangen kivikautisen megaliittihaudan sisäänkäynnin kivessä on kolmoisspiraali. Hauta on ajoitettu 3200 eaa. (Linkit ovat Wikipedian englanninkielisiin sivuihin.)

Nauhaosuudessa on kookoshelmiä ja tsekkiläisiä lasihelmiä. Vikkityyli-blogissa oli puhetta noiden pisarahelmien haasteellisuudesta, niin haastoin itse itseni käyttämään niitä. Nämä ovat kyllä helposta päästä, kun ovat näin pieniä. Samalla tavalla vähän vaikeilta tuntuvat nuo riimukorun vuorikristallit, kun reikä on poikittain.

Please follow and like us:

10 Responses

 1. Vikki
  |

  Kiva tuo ylin koru 😉
  Tykkään tuon keskimmäisen korun ideasta laittaa nuo vuorikristallit noin ja vielä kun ovat lähellä lukkoa niin vangitsevat katseen.Varmasti hyvännäköinen lyhyenä!
  Tässä alimmassa nuo pisarat ovat kuin kotonaan, hienosti sävytelty!

 2. Mags
  |

  Kakkonen on paras, tarkoitan tässä tuota keskimmäistä ;-D
  Toimisi varmaan pidempänäkin, mutta lyhyt on tehokas kun vuorikristallit tulee (ilmeisesti) kaulan juureen. Riipus on hieno, kivet sopivan rouheat. Jees!

 3. Helinä
  |

  Taas mahtavat Solemaiset korut.Kakkonen on eniten mun mieleen:-) Hienot sommittelut ja värit

 4. Niina
  |

  Minusta taasen tuo alin on niin kaunis. Väri on mahtava ja nuo pienet sinertävät pisarat todella upeat!

 5. Kati
  |

  Tehokas kakkonen 🙂

  jäin ihailemaan tuota toiseksi ylimmäistä korua myös.. Se on todella, todella kaunis!

 6. Amalia
  |

  Vaalikoru on yksinkertaisuudessaan hienosti toteutettu. Feon-riimu korussa on taas sopivasti särmää ja kauneutta samassa paketissa.

 7. inkku
  |

  Keskimmäinen on mun lemppari! Ja siinä ihastuikin juurikin siihen että olit saanut ympättyä mukaan ne keskiporatut vuorikristallit. 🙂 Isotykkäys. Pisarat sopii hyvin viimeiseen koruun, suuret pisarat onkin joskus haasteellisia.

 8. Marissa
  |

  Wau! Piitkästä aikaa ehdin tännekin ja ihan ekaksi näen upean kakkosen! Hyvähyvä! Sen lisäksi täällä on mitä mahtavampia uusia koruja jälleen! Kaikki upeita mutta nuo uusimmat raanekorut vie nyt voiton minun mielestäni. Sinulla on OMA UPEA TYYLI koruissasi! Teet omannäköistä ja sen vain aistii heti ensisilmäykseltä. Pitkä päivä takana , ajattelin etten jaksa olla enää yhtään koneella mutta päätin vielä vilaista pikaseen. kannatti!ja nyt on oikeasti tosi hyvä mieli, kiitos

 9. PaulaL
  |

  Hienoja koruja! Keskimmäinen on minunkin suosikki, vuorikiteet antaa mukavaa särmää korulle 🙂

 10. sole
  |

  Kiitoksia taas paljon teille kaikille! Kakkonen joutunee nyt vaalien jälkeen kierrätykseen 🙂