Iloa ja siunausta

Tämä rannekoru muistuttaa aika paljon aiemmin itselleni tekemääni rannekorua, mutta tässä on eri teksti. Laatassa lukee sanat “ilo” ja “siunaus” riimuilla kirjoitettuna. Nämä tekstit löytyivät Unkarin alueelta kahdesta naisen jousisoljesta. Alkuperäisissä teksteissä oli mukana ensin naisen nimi: Godahi(l)d (w)unja eli Godahild, ilo (Godahild, joy), ja Arsiboda segun eli Arsiboda, siunausta (Arsiboda, blessing). Jätin rannekorusta nimet pois ja kirjoitin siis “iloa, siunausta”. Solkien tarkoituksena oli todennäköisesti tuoda kantajalleen iloa ja siunausta. Soljet on ajoitettu 500-luvun puoleenväliin ja ovat todennäköisesti germaaniheimo, Langobardien käsityötä, jotka asuivat siihen aikaan Unkarin alueella ja myöhemmin valloittivat Italian Lombardian. Vaikka tuo “siunausta” saattaa kuulostaa kristityltä, niin sitä nämä tekstit eivät välttämättä kuitenkaan alunperin ole.

Korussa on Vintaj-laatta, johon teksti on etsattu. Laatta on patinoitu turkoosilla, mutta patinaa näkyy vain vähän joissain kohdissa. Korussa on kaksi käsintehtyä lamppulasihelmeä (Radiant Mind), kaksi ryoliittihelmeä sekä yksi fossiilikivi riipuksena. Muut osat ovat messinkiä.

The rune inscription on the Vintaj brass focal was originally written on two bow brooches found in Hungary and dated to 6th century. The original inscriptions were Godahi(l)d (w)unja (Godahild, joy), ja Arsiboda segun (Arsiboda, blessing). The inscriptions were probably meant to bring joy and blessing to their owners, the named women. I left here the names out and etched only “joy, blessing”. The brooches were made by the Germanic people, Lombards who lived in Hungary at this time. Later they invaded Lombardy, Italy. The word “blessing” may sound like Christian, but it might originally be pagan as well.
Bracelet is made of etched and patinated Vintaj focal, rhyolite, lampwork glassbeads from Radiant Mind, a fossil stone and brass components.

Riimutekstit ja tulkinnat kirjasta: Runic Amulets and Magic Objects, Mindy MacLeod and Bernard Mees.

Please follow and like us:

16 Responses

 1. Mags
  | Vastaa

  Tätäkin sun korua katsoessa kulkee sellaiset ihanat kylmät väreet niskassa ja selässä!!
  Jos mullois yhtään nyt rahaa, niin tilaisin tämän. Joudun vaan ihaileen täältä, etäältä <3

 2. Vikki
  | Vastaa

  Tykkään, tykkään!
  Tuo laatan "silmukkakuvio" on kaunis. Mienlenkiintoisia kiviä jälleen.

 3. Niina
  | Vastaa

  Mieletön. Taidokas. Ja sanaton ihailija 😀

 4. Helinä
  | Vastaa

  Ihana!

 5. Ninni
  | Vastaa

  Nämä sun korut ovat aina vaan upeampia ja upeampia ja tarinat niiden takana aina vaan… kiinnostavampia 😉

 6. Kati
  | Vastaa

  <3 <3 <3 <3 <3 🙂

 7. ... rok
  | Vastaa

  olen vasta löytänyt tämän blogisi … huikean hienoja koruja!!!

 8. Anu
  | Vastaa

  …en tiedä mihin kommenttini katosi, kun poikanen painoi jotain vahingossa…joka tapauksessa, tykkään tyylistäsi todella paljon, aivan mielettömän hienoja koruja!!! : D

 9. Katri
  | Vastaa

  Upea jälleen! Kertaakaan ei tarvi pettyä, kun tänne tulee. Aina jotain ihanaa tarjolla.

 10. Upean rustiikkinen kokonaisuus. Voin melkein kuvitella muinaisen käyttäjän tälle korulle ja kelpaisi omaankin ranteeseeni!

 11. inkku
  | Vastaa

  Nämä sun korut ovat vaan niin hykerryttäviä kokonaisuuksia!

 12. Valokki
  | Vastaa

  Sinulla on ihan oma tyylisi joka ei jätä kylmäksi. Aivan valloittava koru. Saatan ihan kuulla ajan virtojen kohinan katellessani korua.

 13. Akvamarin
  | Vastaa

  Ooh ja aah! Todella upea! Taas!

 14. Steph
  | Vastaa

  Gorgeous bracelet!

  Gave your blog an award… more info on my blog! 🙂

 15. Amalia
  | Vastaa

  Oi joi, aivan mahtava koru taas <3

 16. sole
  | Vastaa

  Kiitoksia ihan hirmuisesti ihanista kommenteista taas!
  Thank you, Steph!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.