Rakkautta vain…

Lisää riimuisia amuletteja. Näissä on tosin samoja tekstejä kuin edellisissä.
Ensimmäisessä on teksti “For the wayfarer, love” (Sipwagandin, leubo). Teksti on löytynyt soljesta tai rintaneulasta naisen haudasta Saksasta. Se on ajoitettu 500-luvun loppuun.

Korussa on etsatun ja patinoidun riipuksen lisäksi mielestäni aivan ihania keramiikkahelmiä. Alhaalla oikealla olevan on tehnyt Michelle Johnston ja muut, lintu mukaanlukien, Raida Disbrow. Lisäksi korussa on itse tehty kuparilukko ja nahkanauhaa. Nahkanauhan kiinnityslangoissa on pienet hunajaopaalit. Helmihatut on punsseloitu eri kuvioin.

Lintu on ollut perinteisesti usein viestintuoja, myös jumalten ja ihmisten välillä. Eri linnuilla on ollut eri merkityksiä, korppi esimerkiksi liittyy kuolemaan. Tämä lintu ei selvästikään ole korppi, mutta ehkä se voisi olla kyyhkynen. Kyyhkynen on tietenkin rauhan symboli, mutta myös rakkauden, omistautumisen ja vanhemmuuden symboli. Kyyhkyt kuulemma tuottavat jonkinmoista maitoa, jota syöttävät poikasilleen, ja molemmat vanhemmat pitävät huolta poikasista. En tiedä tuottavatko molemmat vanhemmat tuota maitoa, mutta olisi mielenkiintoista kuulla mikäli joku tietää.

Toisessa rakkauskorussa on teksti “Rakkaus”, “Leub”. Tämäkin teksti löytyi Saksasta soljesta, joka oli naisen haudassa.

Korussa on vanhoja indonesialaisia lasihelmiä, pronssi-, muita metalli- ja puuhelmiä. Laatta on kuparia, etsattu ja patinoitu punaruskealla.

Kaikki riimutekstit eivät ole näin romanttisia. Jollei liian imeläksi menisi, niin loppukevennykseksi yksi teksti, jota en koruihin laita. Tämä on  Norjasta löytyneestä 1200-luvun riimutikusta: “Istu alas ja tulkitse riimut; nouse ylös ja pieraise.”

Please follow and like us:

11 Responses

 1. Niina
  | Vastaa

  Näissä sinun koruissasi on niin ihana oma tyyli, rouhea ja kaunis. Niin monia pieniä yksityiskohtia. Tarinat etsattujen laattojen tekana tekevät koruista uniikkeja ja niin arvoituksellisia. Niin ja olisihan tuo viimeinenkin riimuteksti hauska, jos vaikka laittasis anopin koruun eikä kertoisi mitään ;D hehe heh…

 2. sole
  | Vastaa

  Kiitos, Niina!
  Niin, kyllähän tuolla on näkynyt myynnissä sellaisia koruja, joista sanotaan että tässä on riimuja tai kirjoitusta etruskikielellä, mutta ei selitetä mitä. Mitähän niissäkin sitten lukee 😀 Ja kyllähän tuommoisia tekstejä voisi muutenkin tietyntyyppisiin koruihin laittaa, mutta minä pysyn (ainakin toistaiseksi) näissä enemmän romanttisissa jutuissa. Mutta mielenkiintoinen tuo anoppiajatus, hmm…;)

 3. Vikki
  | Vastaa

  Ylin on jälleen huima kokonaisuus, keramiikkahelmet ovat tosi kauniin sävyisiä ja sekin vielä kun eivät ole niin täydellisen muotoisia. Koukusta tykkääm myös ja kaikesta:)
  Ja turkoosi on sanomattakin ihanaa!

 4. Kati
  | Vastaa

  Ihanaiset korut!

  Koruissasi kaikki yksityiskohdatkin ovat harkittuja, Kokonaisuus on aina harmoninen ja uniikki <3

 5. inkku
  | Vastaa

  Sydän sykertyy tuosta ekasta korusta! Lintu on just passeli kokonaisuuteen ja varsin suloinen yksilö. 🙂

 6. Anonyymi
  | Vastaa

  Hei!

  Olen uusi lukija. Nämä korusi ovat varmaan ihanimpia koruja joita olen ikinä nähnyt, jotenkin niin raikkaita.

 7. Mags
  | Vastaa

  Sellaisia rouhean romanttisiahan nämä ovat 😀
  Tietenkin tykkään.

 8. Amalia
  | Vastaa

  Kyllä niin taas osuu ja uppoo molemmat. Ihania <3

 9. Katri
  | Vastaa

  Voi hyvä hyytelö teidän kanssanne. 😀 Vai anoppi-korusarja. 😀

  Ehkä minäkin tykkään enemmän näistä Solen romanttisista. Lintukin siinä niin söpösti… Vaan ettei vaan olisi naamioitunut vanha kotka??? 😉

 10. PaulaL
  | Vastaa

  Molemmat korut on taas tosi hienoja 🙂

 11. sole
  | Vastaa

  Hirmuisesti kiitoksia jokaiselle. Anoppi-sarja harkinnassa 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.