Tumma kiedottava koru ja keramiikkadonitsi

Tässä toistaiseksi viimeinen tällainen kiedottava rannekoru, vaikka saattaa niitä lisääkin tulla myöhemmin. Sen verran mukavia ovat tehdä. Tässä on jälleen symbolina yksi suosikeistani eli aurinkopyörä. Tämä on kyllä aika tumma auringon symboliksi, joten tämän voisi tulkita ehkä kelttiläiseksi ristiksikin. Halusin tietää enemmän kelttiläisen ristin tulkinnoista ja erään tulkinnan mukaan tuodessaan kristinuskon Irlantiin Pyhä Patrik yhdisti muinaisen aurinkopyörän kristittyjen ristiin antaakseen uuden merkityksen pakanalliselle symbolille. Kun googlasin tätä ristiä niin löysin myös tiedon, että fasistit ja uusnatsit yrittävät pilata tämänkin ikivanhan symbolin ja ovat ottaneet sen käyttöönsä varsinkin Etelä-Euroopassa. Eikö se hakaristi sitten riittänyt? He käyttävät nähtävästi kuitenkin suoraviivaista ristiä, jossa on kehä ympärillä, eikä tällaista pyöristettyä versiota. Irtisanoudun kaikista natsi- ja rasistijutuista, mutta en halua lopettaa näiden symboleiden käyttöä koruissa.
Joissakin blogeissa on ollut juttua siitä, millä hakusanoilla blogeihin on päädytty, niin kukahan tänne tämän postauksen jälkeen löytääkään…

Tässä korussa on siis symbolina muinainen aurinkoristi tai -pyörä, auringon symboli, joka on etsattu pronssipyörylään ja patinoitu. Helminä korussa on siemenhelmiä, metallihelmiä, mustaa ja moniväristä turmaliinia ja tsekkiläisiä lasihelmiä. Suuri riipuksena oleva helmi on pronssia. Koru on ranteeseen kiedottava tai kaulakoru.

Toinen koru on harjoitelmakaulakoru. Olen aika vähän tehnyt tällaisia punontajuttuja, vai miksi näitä sanotaan. Ja kuten tapanani tyhmästi on, harjoittelin hopealla. Riipus on tosi karun näköinen keramiikkadonitsi, johon punoin hopealangalla tsekkiläisiä lasihelmiä. Nauha on nahkaa, ja lukko itse tehty hopeasta. Tuo riipus on onneksi sen näköinen, että mielestäni se ei vaatinutkaan ihan täydellisen hienostunutta kieputtelua.

Please follow and like us:

12 Responses

 1. Ninni
  | Vastaa

  Voi kun upeita koruja on tullut duunailtua. <3

 2. Johanna
  | Vastaa

  Upeita molemmat, aurinkoristi on hieno!:)

 3. Mags
  | Vastaa

  Itsetehty lukko on hieno ja tykkään kaulakorun 'rosoisuudesta', siinä on sellainen jännä 'löydetyn aarteen' tunnelma 🙂

 4. Helinä
  | Vastaa

  Kauniita kumpainenkin, kaunis tuo aurinkoristi

 5. kuparikukka
  | Vastaa

  Upeita! Mä ainakin tykkään kovasti tuosta donitsi-kieputtelusta, hyvältä näyttää! 🙂

 6. Katri
  | Vastaa

  Upea tuo aurnkoristi! Värit osuu yksiin ihan täydellisesti.

 7. Niina
  | Vastaa

  Upea tuo ylimmäinen, taidokkaasti käytetty erilaisia helmiä. Itse en osaisi yhdistää niistä jotain näin upeaa. Turmaliinit tekevät koruun pehmeän vaikutelmän. Alimmaisen korun hopeapunos on mahtava ja lukko saa minut mykäksi. WAU!

 8. JaanaR
  | Vastaa

  Voi mitkä sävyt!! Tykkään kovasti aurinkoristi -korun tunnelmasta.

 9. Amalia
  | Vastaa

  Se jokin näissä(kin) on. On sulla kyky luoda ja taito onnistua.

 10. Kati
  | Vastaa

  Ihanainen rannekoru.. Tuota voisi tutkia pitkiä aikoja, kivi kiveltä…

  'Harjoitelma'kaulakoru on minun mielestäni jo nyt, näin ensimmäisenä versionakin kaunis, upea koru 🙂

 11. PaulaL
  | Vastaa

  Upeita koruja ja kauniit värit! Harjoitelmakorussa on mukavaa särmää 🙂

 12. sole
  | Vastaa

  Kiitoksia paljon kaikille taasen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.