Kiedottavia

Viimekertaisen “pimeän” postauksen jälkeen yritin saada vähän väriä näihin koruihin. Yritän edelleenkin kuvata ulkona, kun värit tulevat pimeydestä huolimatta luonnollisempina kuin sisäkuvissa. En ole näitä edes yhtään vaalentanut tai kirkastanut kuvankäsittelyllä, mutta kohta varmaan täytyy. Taidanpa kokeilla, onnistuuko ulkona kuvaus ympäri vuoden. Kohtahan (optimistisesti ajatellen) alkaa taas valostua. Onnistuminen riippuu varmaan siitä, kuinka paljon lunta ja pakkasta tulee. Toisaalta lumi tuo valoa, mutta jos sitä tulee viimevuotiseen tahtiin niin kuvauspaikoista voi olla pulaa, eikä kauhealla pakkasella tee kyllä mieli mennä ulos asettelemaan koruja.

Koru on siis ranteeseen kolme kertaa kiedottava, mutta sitä voi yksinkertaisena pitää myös kaulassa. Kokeilin näitä myös nilkkaan, ja kaksinkerroin sopi ainakin omaan nilkkaani. Korussa on taas pronssinen veneläpyskä, jonka kuva ei ole mikään oikea kalliomaalauskuva vaan muistuttaa vain niitä. Helminä on afrikkalaisia vaihtohelmiä, vai miksi näitä kutsuisi (trade beads). Länsimaalaiset ovat käyneet näillä kauppaa Afrikassa, joten nämä on kai tehty Euroopassa, mutta nyt uudelleen hankittu Afrikasta. Ja toivottavasti kunnon hintaan. Isot helmet on tehty Ghanassa (Soul of Somanya). Muut helmet ovat siemenhelmiä ja metallihelmiä, lähinnä messinkiä, yksi on keramiikkaa.

Toinen kiedottava koru on punainen. Tämän laatan kuvan mallina on ollut Astuvansalmen kalliomaalauksen naishahmo, jolla on jousen näköinen esine kädessä. Tämä kuva on kovasti ihmetyttänyt tutkijoita ja muita, koska se kuvaa naista. Ehkä siinä on metsästäjä, ehkä jumalatar, joku on epäillyt sen olevan myös miesshamaani, joka on pukeutunut naiseksi jotain riittimenoja varten.

Helminä korussa on kookosta, korallia, siemenhelmiä ja messinkihelmiä, sekä sekalaisia lasihelmiä. Laatta on muuten värjätty samalla punaisella kuin edellisen postauksen hirvi, mutta tulos on aivan erilainen.

Please follow and like us:

13 Responses

 1. Tanja
  |

  Ihania vahvoja koruja, joissa upeaa sanomaa 🙂 kerrassaan kauniita.

 2. Johanna
  |

  On upeita molemmat! Väritkin on niin ihanan kirkkaat!:)

 3. Nafisan
  |

  Ei voi muuta kuin huokailla ihastuneena! Joka kerta saa aina yllättyä ihanuuksista joita taiot… 🙂 Senkin shamaani! 😉

 4. PaulaL
  |

  Upeita koruja ja hienot, voimakkaat värit 🙂

 5. Amalia
  |

  Kerrasaan upeita, ihania värejä. Molempi parempi.

 6. KAISU
  |

  Upeita !!

 7. KatMan
  |

  Mahtavat värit, upea kokonaisuus! Molemmissa.

 8. Mags
  |

  Lähes jokaisesta korustasi viime aikoina olen ajatellut 'tuo sopisi niin mulle', niin taaskin tuo punainen! Sun laatat on huikeita!

  Enkä ehkä haluais olla shamaani vaan mieluummin yhdeksänpäinen Hydra joka vois pitää useaa korua yhtaikaa 😀

 9. Tarleena
  |

  Ihana tuo sininen, todella "raikas" koru! Ja punainen myös 🙂 Sopisivat varmasti kesäisen intiaanimekon kanssa myös nilkkaan…

 10. Akvamarin
  |

  Niin kauniita ja henkeviä! Kyllä sulla on tuo taito hyppysissä!

 11. Kati
  |

  korut veden ja tulen Jumalattarille! 🙂 Upeita!

 12. Niina
  |

  Voi Sole !!! Nää on ihan uskomattoman hienoja. Ihanat värit. Kaikki on niin kohdallaan. Sinä oot kyllä taitava.

 13. sole
  |

  Kiitos tosi paljon kaikille kommenteista! Itse voisin olla vaikka se joku intialainen jumala (ei nyt muista kuka), jolla on monta kättä, kun rannekoruja on ehkä kaikkein kivoin tehdä. Voisi niistä ylimääräisistä käsistä olla muutakin hyötyä…
  Kati, kivasti sanottu ja hyvin huomattu, en tietoisesti edes valinnut noita värejä, esim. tuo sininen ja vene.