Hirvi ja kekrikoru

Väritöntä ja synkkää. Tähän vuodenaikaan pitäisi tehdä varmastikin pirteämpiä koruja niinkuin monet ovat tehneetkin, mutta minut nämä synkät päivät ovat saaneet tekemään värittömiä ja tummia koruja. Tosin siellä, missä koruja teen, valo ei juurikaan pilkahda eikä värejä näe kunnolla, joten on turvallista tehdä tämänlaisia koruja. Muuten voi kirkkaammassa valossa nähdä jotain ihan muuta kuin on luullut tehneensä.

Niinkuin otsikosta voi päätellä, pronssilaatassa on tarkoitus olla hirven kuva. Erehdyin kysymään kotikriitikolta (aikuiselta!) mitä tämä esittää, ja sain vastaukseksi, että lehmää. Noh, onhan naarashirvikin tietääkseni lehmä ja saattaa tuo lypsylehmältäkin vähän näyttää, mutta kun selitys oli, että koska sillä on utareet…
“Utareet” ovat nuo pari viivaa etujalkojen takana. Tähän on mallina käytetty Heinäveden Vierunvuoren kalliomaalauksen hirveä. En tiedä, miten nuo utareet on tulkittu, mutta voisivatkohan ne olla verta. Täplä on ainakin joskus tulkittu sydämen paikaksi, mutta ehkä se voisi olla haavakin. Kuvaan liittyy myös ihmishahmo, joka seisoo hirven takana, ehkä metsästäjä. Alkuperäinen kuva löytyy täältä. Sivuilla on muitakin hienoja Ismo Luukkosen kalliomaalauskuvia. Kuvissa on vahvistettu alkuperäiset, heikosti näkyvät maalaukset kuvan päälle niin, että niistä saa jotain selvääkin. Alkuperäiset näkee, kun vie hiiren kuvan päälle.

Korussa on käsintehtyjä rustiikkisia lasihelmiä, keramiikka-, jaspis- ja messinkihelmiä nahkanauhassa, sekä messinkiketjua. Lukko ja renkaat ovat kuparia. Väri on saatu niihin pelkästään kuumentamalla. Hirvilaatta sen sijaan on värjätty punaisella.

Kaulakoru on tällainen marraskuuhun ja kekrijuhliin sopiva. Mattamusta imee kaiken valon, mutta jotenkin teki vain mieli tehdä tällainen. Korussa on laavakiveä, kookosta, muutama makeanvedenhelmi, lasihelmiä ja metallihelmiä. Saviriipuksessa on kuu ja tähtiä (riipus: Beadfreaky).

Please follow and like us:

14 Responses

 1. Muikku
  | Vastaa

  Oottelen täällä lottovoittoa että voin tilata KAIKKI nää uudet 😀 Upeaa Sole, kerta kaikkiaan upeaa!!!

 2. Mags
  | Vastaa

  No niin minäkin haluaisin ainakin tuon hirvikorun itselleni!! Niin mieletön koknaisuus <3 <3

 3. Nafisan
  | Vastaa

  Ihana tuo hirvilaatta ♥ eikä näytä (lypsytilan kasvattina) yhtään lehmaltä. Tosin arkeologian luennoilla mm. referaatin kalliomaalauksista tehtyäni ehkä osaan tulkita kuvion paremmin kuin ns. rivikansalainen.

  Ja voi mikä herkku koru tuo toinenkin on! Laavakivi ja kookos on hyvin korkealla rakastamieni materiaalien listalla. ♥

 4. Vikki
  | Vastaa

  Ihan innolla aina odotan että millainen pronssilaatta ja tarina tai tausta tällä kertaa.
  Rustiikkiset helmet ovat rouheudessaan niin mahtavia ja tuo yksi punainen "karpalo" on piste iin päälle. Tahtoisin tämänkin 🙂
  Laavakivestä tykkään aina!

 5. Niina
  | Vastaa

  Kerrassaan hurmaavia, Tuo hirvi on todella hieno. Mistä ihmeestä sinä löydät aina niin ihania helmiä… Etsystä varmaankin. Tuo laavakivi koru on yksinkertaisen kaunis.

 6. Tanja
  | Vastaa

  Ihanan rouhea 🙂 todella kaunis.

 7. Katri
  | Vastaa

  Ihania taas molemmat. Sulla on tyyli hallussa.

 8. Kati
  | Vastaa

  Ohho… kyllä on niin upeaa taas, että sanattomaksi melkein jäin 🙂

  Rakastuin hirvikoruun.. laavakivikoru on myöskin todella kaunis 🙂

 9. KatMan
  | Vastaa

  Hirvi se on! Ihan hirvittän komea koru ja laavakivikookoskoru just hyvän värinen!

 10. Amalia
  | Vastaa

  Aivan ihana hirvikoru, kauneutta ja rouheutta samassa paketissa. Kotikriitikoilta nyt saa vähintääkin mielenkiintoisia vastauksia 😀 Ne voi onneksi jättää ihan omaan arvoonsa 😉

 11. PaulaL
  | Vastaa

  Hirvikoru on aivan upea!

 12. Akvamarin
  | Vastaa

  Mitkä herkut! Hieno tuo musta: muodot puhukoot puolestaan!

 13. Tarleena
  | Vastaa

  Hirvilehmä 🙂 on todella hieno! Ja nuo helmet ketjussa ovat todella rouheita!

 14. sole
  | Vastaa

  Kiitoksia ihan hirviästi kaikille 😀
  Niina, Etsystäpä tietenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.