Riimu Ansur

Riimu Ansur merkitsee sanaa, ennustusta (sanallinen merkitys), luovuutta, ja on ylijumala Odinin riimu. Odin on hieman synkkä sodan ja kuoleman jumala, mutta myös viisauden jumala, joka keksi riimut.

Tämän korun kuparisessa riipuksessa on siis riimu Ansur. Nauhaosassa on tsekkiläisiä lasihelmiä, joiden välissä on pieniä hematiittirondelleja. Lukon vieressä on pieni kuparilaatta. Loppuosa on Vintaj-ketjua ja hamppulankaa, jossa on lisää tsekkiläisiä lasihelmiä ja keramiikkaputkia. Olen aivan ihastunut noihin hamppulankoihin. Jotenkin niissä on maanläheisempi tunnelma kuin puuvillassa. Ajattelin tämän korun alunperin sellaiseksi vähän unisex-koruksi, mutta pituuden puolesta tämä on varmaan kuitenkin naisen koru. En edes tiedä mikä olisi miehen normaali kaulakorun mitta (?). Omani ei mitään koruja käytä, valitettavasti.

Riipuksessa on siis etsattu riimu Ansur. Kuparinen riipus on kieputettu kupariputken ympäri ja putken sisällä kulkee paksu kuparilanka. Putki ja riipus on patinoitu punaisella.

Nauhaosassa on vielä kuparinen, etsattu ja samalla värillä patinoitu linkkilaatta, jossa on tuollaista viikinkityylistä kuviointia. Toivottavasti tuo ei liikaa muistuta pääsiäismunaa…

Korvakorut samalla riimulla ja värillä, sekä tsekkiläiset isohkot lasihelmet. Koukut ovat messinkiä. Näissä reiät eivät menneet ihan kohdalleen, kun olen surkea poran kanssa, joten toinen ei ole ihan vatupassisuorassa. Ei sitä tosin korvassa huomaa. Oikeaan osuminen on niin vaikeaa, että pitäisi tehdä niin, että ensin poraa reiän ja sitten sahailee tai leikkaa muodon…

Please follow and like us:

12 Responses

 1. Mags
  | Vastaa

  Joka osanen taas mietitty ja kokonaisuus sitä myöten upea!

 2. PaulaL
  | Vastaa

  On kyllä taas hienoja koruja!

 3. Ninni
  | Vastaa

  Täydellinen. Ihanaa kun pidät mytologiasta ja teet korujasi niiden mukaan <3 Ihana koru varmasti kaulalla =)

 4. Amalia
  | Vastaa

  Aivan mahtava koru taas, upeine yksityiskohtineen.

 5. KAISU
  | Vastaa

  Upeita ovat!

 6. sole
  | Vastaa

  Kiitos Mags, Paula ja Ninni! Tätä on kyllä tosiaan mietitty ja muutama viikko haudottu, ensimmäinen versio meni uusiksi 🙂
  Nämä vanhat symbolit ja niiden merkitykset (vaikka olisivat kuinka kuluneita ja käytettyjä) ovat kyllä kiehtovia. Ja vanhoja myyttejä ja jumalia tuntuu löytyvän maailmasta loputtomasti, niistä riittää kyllä ammennettavaa.

 7. sole
  | Vastaa

  Ja kiitos Amalialle ja Kaisulle myös :).

 8. Nafisan
  | Vastaa

  Ihanan myyttinen koru ja näin arkeologina voin sanoa, että riipus tuntuukin vanhalta! Siis sellaiselta, joka on satoja vuosia maan povessa maannut ja saanut nyt uuden elämän. ♥ Ihastuttava pinta! Kaunis kokonaisuus.

  Ps. Blogissani tunnustus sinulle!

 9. Niina
  | Vastaa

  Tämä on aivan uskomattoman upea. Olen ollut yövuorissa ja jossain välissä kerkesin vain kurkistamaan. Riipus on ihana ja nuo linkit kiehtovar. Värimaailman juuri sopiva. Paljon onnea uudesta Etsy-kaupasta.

 10. Akvamarin
  | Vastaa

  Mielettömän hieno! Värit ovat kiehtovat ja etsaukset tosi taidokkaita.

 11. Vikki
  | Vastaa

  Mielenkiintoista, mielenkiintoista jälleen!

 12. sole
  | Vastaa

  Kiitokset, Nafisan, Niina, Akvamarin ja Vikki. Vanhanoloinen oli tavoitteena 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.