Coll – pähkinäpensas

Tämä koru näyttää nopeasti tehdyltä, mutta valmistuminen vei oikeasti hyvin pitkän ajan. Ensin haudoin pelkkää ajatusta kuukausia ja sitten aina puuttui joku osa tai oikeanlainen helmi. Osia piti erikseen tehdä ja odotella lakan kuivumista ja semmoista. No nyt se on lopulta valmis: koru, jossa on riipuksessa kelttien puusymboli Coll eli pähkinäpensas, joka kuvastaa viisautta, luovuutta ja tietoa salaisuuksista.

Pitkässä korussa on erilaisia värjättyjä kupariosia, ja tsekkiläisiä lasihelmiä.

Symboliriipus on pronssia ja kuvio etsattu. Tekstiriipus on kuparia. Olen pitkään säilönyt kirjainpunsseleita käyttämättöminä, kun en ole keksinyt mitään järkeviä punsseloitavia sanoja. Ei ole tämäkään nyt hurjan omaperäinen, mutta tulipahan kokeiltua niitäkin. Ja tekstilaatat ovat kyllä mielestäni kivannäköisiä, luki niissä mitä tahansa.

Lasisen simpukkahelmen laitoin tuohon sen kummempia ajattelematta, näytti vain ihan kivalta. Huomasin vasta jälkeenpäin, että tähän pähkinäpensaaseen liittyy kelttien meren jumala, joten tuo olikin sitten vahingossa aika osuva valinta.

Lisäys: Tai oikeastaan tuohan on kyllä kotilo. Onkohan noita meressä? Järvissä ainakin on. Ja meidän entisessä akvaariossa oli ihan liikaa…

Please follow and like us:

9 Responses

 1. Mags
  |

  Että puunhalaaja ;-D Minä oikeesti, vanhoja koivuja ja tammia varsinkin, halailen :-))

  Korustasi tykkään taas valtavasti, siinä on kaikki kohdillaan, erittäin koskettava kokonaisuus <3

 2. sole
  |

  Kiitos, Mags. Minä halailen puita varsinkin henkisesti :), vanhat puut on ihania, varsinkin ne tammet ja koivut. Meidän pihalla kasvaa tammi, joka vaikutti aikoinaan talonostopäätökseen pisteenä iin päällä. Ja lapsuudenkodin pihalla on aivan ihania vanhoja riippakoivuja.

 3. Amalia
  |

  Monta ihanaa yksityikohtaa, siltikin selkeä koru. Tykkään <3

 4. Niina
  |

  Uskomattoman kaunis. Hirmu hienoja nuo sinun tekemät laatat ja renkaat. Tässä on jotain sellaista mikä lumoaa 😀

 5. PaulaL
  |

  Hieno kokonaisuus! Joskushan nuo korut vaatii vähän pidemmän prosessin valmistuakseen 🙂

 6. sole
  |

  Kiitokset Amalia, Niina ja Paula. Oli kyllä hermot taas mennä etsaushommissa, niistä tulee edelleenkin vähän mitä sattuu. Kaikenlaisia aineita ja tököttejä ja metodeja on jo kokeiltu. Tarttis kurssin, tai edes kunnon opaskirjan :).

 7. Muikku
  |

  ETTÄ miulla kesti löytää siut blogilistalta kun hain liian pitkällä hakusanalla 🙂 No nyt löytyi eikä ihan heti lähe. Tää koru salpasi hengen ihan tyyten.

 8. inkku
  |

  Ja miksi mä en ikinä muista kä ydä kurkkimassa täällä! Tää on niin hieno. 😮 Kokonaisuus on tosi kauniisti yhteen sointuva.

 9. sole
  |

  Kiitos, Muikku ja inkku. Hyvä että blogi löytyi, poistin sen "helmet" -sanan nimestä jossain vaiheessa.