Korukoplan haastekoru 7 – Wales

Britanniasta tulee aina mieleen vihreä väri: Skotlannista vähän ruskeampi, Irlannista ihan vihreä. Haastekorumaani oli Wales, joka on varmaankin yhtä vihreä kuin Irlanti. Sataa paljon, löytyy vesiputouksia, järviä ja jopa oma järvihirviökin kuulemma. Walesissa on myös kaunis luonnonsuojelualue, jossa on karuja vuoria ja niiden välissä tummia järviä. Tätä korua tehdessä ajattelin Walesin luontoa: vihreitä niittyjä ja metsiä, kesäsateita, järviä ja vuoria.

Kuva on Pohjois-Walesista Snowdonian kansallispuistosta.
Kuva Tom Curtis

Tryfan-vuori samassa kansallispuistossa.
Kuva Paul Gooddy

Englannin korkein vesiputous Pohjois-Walesissa, 73 metriä, Pistyll Rhaeadr.
Kuva Matt Blanks

Haastekorussani on siis vihreää ja turkoosia. Helmet ovat jonkin lajin turkoosia ja makeanveden helmiä, jotka on linkitetty vintaj-langalla. Ajattelin makeanvedenhelmien kuvastavan tuota kirkasta vihreää, joka näkyy näissä kuvissakin. Turkoosi taas viittaa sateisiin ja vähän tummempiin järvi- ja vuoriseutuihin. Pisaranmuotoiset helmet kuvastavat sadetta, järviä ja vesiputouksia.
Riipus on värjättyä kuparia, johon on “istutettu” kuva Walesin kansallispuun lehdestä, tammenlehdestä (sessile oak). Tämä oli ensimmäinen tämän tyyppinen riipus, jonka tein, ja se on tehty vähän lekamenetelmällä eli runnottu. Riipuksen oli tarkoituskin näyttää karulta, mutta tuskinpa olisin paljon siistinpää saanut aikaiseksi. Olen tällä hetkellä kivenistutuskurssilla, joten toivon mukaan jatkossa onnistuu vähän siistimmätkin, jos on tarpeen.
Korukoplan seitsemännestä haasteesta tarkemmin sekä linkkejä muiden osallistujien koruihin Korukoplan sivuilla.

Törmäsin tietenkin legendoihin surffatessani Walesiin liittyvillä sivuilla. Walesiin ja Snowdoniaan liittyy tarina, joka ei ole kauhean kiva, (eikä sovi herkille koiraihmisille) mutta on koskettava:

Snowdonian kansallispuistossa on kylä nimeltä Beddgelert. Täällä asui muinoin prinssi nimeltä Llewelyn, joka piti kovasti metsästämisestä. Llewelynillä oli monta metsästyskoiraa, mutta vain yksi suosikkikoira, joka oli paitsi peloton metsästyksessä, myös uskollinen ystävä ja kumppani, nimeltään Gelert.

Eräänä päivän Llewelyn lähti vaimonsa kanssa metsästämään, ja mukaan lähti tietenkin myös Gelert. Pariskunnan poikavauva jäi metsästysmajaan hoitajan ja palvelijan hoitoon. Palvelija ja vauvan hoitaja lähtivät kuitenkin kävelylle ja jättivät vauvan kotiin.

Jossain vaiheessa metsästyksen aikana prinssi huomasi Gelertin kadonneen. Tämä tuntui oudolta, koska Gelert oli aina metsästysjoukon kärjessä. Llewelyn arveli, että ainoa paikka, minne Gelert oli voinut mennä, oli metsästysmaja. Hän keskeytti metsästyksen ja lähti takaisin majalle.

Kun joukko saapui majalle, vastaan juoksi Gelert iloisesti häntäänsä heiluttaen – ja yltäpäältä veressä. Prinsessa pyörtyi samassa huutaen lapsensa nimeä. Llewelyn juoksi suoraan lapsensa huoneeseen, jossa kehto oli nurinpäin, veristen vaatteiden ympäröimänä. Eikä vauvaa näkynyt missään.

Tuskan ja raivon vallassa Llewelyn veti heti esiin miekkansa ja surmasi Gelertin. Koiran tuskan huutoihin sekoittui toinen ääni, joka tuli kehdon alta – lapsen itku. Llewelyn käänsi kehdon, jonka alta hänen poikansa löytyi vahingoittumattomana. Vieressä makasi suuri, kuollut susi, jonka Gelert oli tappanut suojellakseen vauvaa.

Valtavan katumuksen vallassa Llewelyn hautasi Gelertin, uskollisen ystävänsä, läheiselle niitylle, kiviröykkiön alle. Beddgelertin kylä on saanut nimensä Gelertin mukaan (Gelertin hauta).
Tarina on melko suoraan käännetty Walesin internetsivuilta.

Please follow and like us:

62 Responses

 1. Miina
  | Vastaa

  Kaunis koru!! Todella vehreä.. korussa näkyy hyvin inspiraation lähteenä olleet kuvat ja maisemat 🙂

 2. JaanaR
  | Vastaa

  No sinä olet kyllä tavoittanut tunnelman! Tuo riipus on KAUNIS! Koru on kivasti epäsymmetrinen ja maisemakuvat ja tarina tukevat korua hienosti 🙂

 3. Mags
  | Vastaa

  Mahtavan ihana tuo riipus! Koko koru toistaa juuri kuvaamiasi maisemia, tykkään tosi paljon kokonaisuudesta! Ja lisäkehut tarinasta ;-D

 4. Niina
  | Vastaa

  Tässä on taas jotain niin sinua ja niin kauniisti olet saanut esille maailman matkan aiheen. Koru on kaunis ja riipus mielettömän hieno. Tarina oli ihanaa luettavaa.

 5. Ninni
  | Vastaa

  Kaunis on koru =) Olet saanut siihen ihanan sielun <3

  Tarina on surullinen ja herkkä ja rakastan sitä <3

 6. Vikki
  | Vastaa

  Tykkään ihan hurjasti tuosta riipuksesta! suurentelin jo monta kertaa :)Tässä riipuksessa on sellaista rujoa kauneutta mistä tykkään.Ja toispuoleisuus kiehtoo aina.
  Tarinasta vielä lisäplussia, jäi kyllä vähän mietityttämään.

 7. Helmiainen
  | Vastaa

  Loistavat voimakkaat värit! Tarina sai kylmät väreet kulkemaan. Tuo koru on kovasti mieleeni!

 8. kuparikukka
  | Vastaa

  Korussa on juuri sitä rouheutta ja puhdasta kauneutta mitä maa pitääkin sisällään. :)Hieno lopputulos, erityisesti riipuksen osalta!

 9. nirunaru
  | Vastaa

  Tämä on nyt kolmas kerta kun olen katsomassa sinun haastekorua. Kun en tiedä mitä sanoisin. Olen vaan niin mykistynyt, se on ihana. Olen käynnyt Walesissa ja se on niin kuin sinun korusi.

 10. Kiralia
  | Vastaa

  Oijoi, on se nätti. Etenkin tuo riipus on hieno. Ja vihreät sävyt sopivat koruun kun nakutettu

 11. sole
  | Vastaa

  Kiitos kaikille ihanista kommenteista! En ole itse käynnyt Walesissa, mutta mieli kyllä tekisi, varsinkin nyt, kun löysin noita ihania kuvia. Riipuksen ulkonäköön olen suht tyytyväinen, mutta oikeasti lasi kilisee ja kolisee kehyksen sisällä, eli harjoitusta tarvitaan vielä.

 12. Katri
  | Vastaa

  Mahtavan monimuotoinen ja vehreä koru. Walesin voi aistia.

 13. Amalia
  | Vastaa

  Kylläpä on haasteen tunnelma kohillaan, hieno toteutus!

 14. sole
  | Vastaa

  Kiitos, Katri ja Amalia!

 15. JaneInven
  | Vastaa

  [url=https://amitriptyline365.com/]buy elavil[/url]

 16. JoeInven
  | Vastaa

  [url=https://isotretinoinacutane.com/]isotretinoin online[/url] [url=https://amitriptyline365.com/]cost of amitriptyline uk[/url] [url=https://atorvastatin.us.com/]lipitor online[/url] [url=https://wellbutrinbupropion.com/]purchase wellbutrin xl[/url] [url=https://finpecia911.com/]finpecia online pharmacy[/url] [url=https://levitra36.com/]buy levitra online[/url] [url=https://kamagratb.com/]kamagra gel[/url] [url=https://sildenafil36.com/]sildenafil 100mg generic mexico[/url]

 17. MiaInven
  | Vastaa

  [url=https://valtrex.us.org/]valtrex online[/url] [url=https://amitriptyline365.com/]amitriptyline 10 mg[/url] [url=https://kamagratb.com/]cheapest kamagra gel[/url] [url=https://hydroxychloroquine.us.org/]buy hydroxychloroquine[/url] [url=https://silagra24.com/]buy silagra[/url]

 18. JaneInven
  | Vastaa

  [url=https://avanatop.com/]avana[/url]

 19. EvaInven
  | Vastaa

  [url=http://amitriptyline365.com/]buy amitriptyline[/url]

 20. MiaInven
  | Vastaa

  [url=https://doxycycline36.com/]cheapest 40 mg doxycycline[/url] [url=https://clonidinenorx.com/]clonidine tablet[/url] [url=https://amoxicillinz.com/]amoxicillin 500 mg[/url] [url=https://silagra24.com/]silagra generic[/url] [url=https://chloroquine.us.com/]how much does aralen cost[/url]

 21. SamInven
  | Vastaa

  [url=http://levitra36.com/]buy levitra[/url] [url=http://ventolinh.com/]ventolin generic[/url] [url=http://atorvastatin.us.com/]lipitor online[/url]

 22. IvyInven
  | Vastaa

  [url=https://amoxicillinz.com/]buy amoxicillin online[/url] [url=https://ciprofloxacin24.com/]ciprofloxacin 500[/url] [url=https://kamagratb.com/]kamagra tablets[/url] [url=https://chloroquine.us.com/]buy chloroquine online[/url] [url=https://vermox.us.org/]vermox price south africa[/url] [url=https://dapoxetinetabs.com/]dapoxetine 30mg india[/url] [url=https://doxycycline36.com/]doxycycline drug[/url] [url=https://valtrex.us.org/]valtrex over counter[/url] [url=https://buspar.us.com/]buspar buy[/url] [url=https://amitriptyline365.com/]buy elavil[/url] [url=https://baclofen24.com/]baclofen 10mg tablets cost[/url] [url=https://wellbutrinbupropion.com/]wellbutrin price canada[/url] [url=https://hydroxychloroquine.us.org/]hydroxychloroquine sulfate tablet[/url] [url=https://cymbaltaduloxetine.com/]cymbalta cheap[/url] [url=https://levitra36.com/]buy levitra[/url] [url=https://silagra24.com/]silagra 100 tablets[/url] [url=https://sildenafil36.com/]sildenafil over the counter canada[/url] [url=https://singulair.us.org/]buy singulair[/url] [url=https://clonidinenorx.com/]clonidine pills[/url] [url=https://avanatop.com/]buy avana[/url]

 23. EvaInven
  | Vastaa

  [url=http://wellbutrinbupropion.com/]wellbutrin adhd[/url]

 24. SueInven
  | Vastaa

  [url=https://sildenafil36.com/]sildenafil 100mg[/url] [url=https://finpecia911.com/]finpecia online[/url] [url=https://xenical24.com/]orlistat xenical[/url] [url=https://clonidinenorx.com/]where can i buy clonidine[/url] [url=https://doxycycline36.com/]100mg doxycycline[/url] [url=https://singulair.us.org/]singulair price[/url] [url=https://levitra36.com/]generic levitra canadian pharmacy[/url] [url=https://baclofen24.com/]baclofen over the counter australia[/url] [url=https://erythromycinz.com/]erythromycin medicine[/url] [url=https://atorvastatin.us.com/]cost of generic lipitor in canada[/url]

 25. EvaInven
  | Vastaa

  [url=http://priligytab.com/]buy priligy online singapore[/url]

 26. JimInven
  | Vastaa

  [url=https://dapoxetinetabs.com/]dapoxetine buy[/url] [url=https://xenical24.com/]xenical uk cheapest[/url] [url=https://chloroquine.us.com/]buy chloroquine[/url] [url=https://buspar.us.com/]buy buspar[/url] [url=https://vermox.us.org/]vermox tablets[/url]

 27. SueInven
  | Vastaa

  [url=https://sildenafil36.com/]buy sildenafil[/url] [url=https://valtrex.us.org/]valtrex online[/url] [url=https://isotretinoinacutane.com/]buy accutane online[/url] [url=https://priligytab.com/]buy priligy online[/url] [url=https://ciprofloxacin24.com/]ciprofloxacin generic 500 mg[/url] [url=https://hydroxychloroquine.us.org/]plaquenil 200mg tablets 100[/url] [url=https://cymbaltaduloxetine.com/]buy cymbalta[/url] [url=https://atorvastatin.us.com/]atorvastatin lipitor[/url] [url=https://tadalafilsale.com/]buy tadalafil[/url] [url=https://finpecia911.com/]finpecia 1 mg[/url]

 28. JackInven
  | Vastaa

  [url=https://celebrexcelecoxib.com/]buy celebrex[/url] [url=https://priligytab.com/]priligy tablets[/url]

 29. JaneInven
  | Vastaa

  [url=https://dapoxetinetabs.com/]dapoxetine tablet[/url]

 30. NickInven
  | Vastaa

  [url=http://silagra24.com/]silagra online[/url] [url=http://isotretinoinacutane.com/]accutane isotretinoin[/url] [url=http://doxycycline36.com/]doxycycline usa[/url] [url=http://xenical24.com/]orlistat xenical[/url] [url=http://kamagratb.com/]buy kamagra[/url] [url=http://sildenafil36.com/]sildenafil india price[/url] [url=http://erythromycinz.com/]online erythromycin[/url] [url=http://furosemidelasix.com/]buy lasix[/url]

 31. JasonInven
  | Vastaa

  [url=http://erythromycinz.com/]buy erythromycin[/url] [url=http://amoxicillinz.com/]amoxicillin 500[/url] [url=http://buspar.us.com/]buspar medication generic[/url] [url=http://levitra36.com/]levitra 30mg[/url] [url=http://kamagratb.com/]kamagra cream[/url] [url=http://silagra24.com/]silagra 100 online[/url] [url=http://celebrexcelecoxib.com/]celebrex 200 mg capsule cost[/url] [url=http://avanatop.com/]avana prices[/url] [url=http://amitriptyline365.com/]buy amitriptyline online[/url] [url=http://wellbutrinbupropion.com/]buy wellbutrin[/url]

 32. AmyInven
  | Vastaa

  [url=https://levitra36.com/]20 mg levitra tablets[/url]

 33. MiaInven
  | Vastaa

  [url=https://kamagratb.com/]kamagra 100 mg price[/url] [url=https://doxycycline36.com/]doxycycline 500mg[/url] [url=https://ciprofloxacin24.com/]buy ciprofloxacin online[/url] [url=https://sildenafil36.com/]where to buy sildenafil[/url] [url=https://silagra24.com/]silagra 100mg uk[/url]

 34. WimInven
  | Vastaa

  [url=http://vermox.us.org/]where to buy vermox online[/url]

 35. JaneInven
  | Vastaa

  [url=https://buspar.us.com/]buspar 15 mg tablet[/url]

 36. SamInven
  | Vastaa

  [url=http://cymbaltaduloxetine.com/]cymbalta generic price[/url] [url=http://ventolinh.com/]buy ventolin[/url] [url=http://tadalafilsale.com/]tadalafil online[/url] [url=http://furosemidelasix.com/]lasix furosemide[/url]

 37. PaulInven
  | Vastaa

  [url=https://kamagratb.com/]buy kamagra[/url] [url=https://celebrexcelecoxib.com/]buy celebrex[/url] [url=https://tadalafilsale.com/]tadalafil tablets prices[/url] [url=https://priligytab.com/]30mg priligy[/url] [url=https://atorvastatin.us.com/]lipitor 20mg canada price[/url]

 38. AshInven
  | Vastaa

  [url=http://finpecia911.com/]buy finpecia[/url] [url=http://valtrex.us.org/]mexico pharmacy valtrex[/url] [url=http://dapoxetinetabs.com/]dapoxetine online no prescription[/url] [url=http://levitra36.com/]levitra 20 mg[/url]

 39. JoeInven
  | Vastaa

  [url=https://ventolinh.com/]proventil inhaler for sale[/url] [url=https://xenical24.com/]buy xenical[/url] [url=https://tadalafilsale.com/]80 mg tadalafil[/url] [url=https://finpecia911.com/]finpecia tablet price in india[/url] [url=https://amoxicillinz.com/]can i buy amoxicillin over the counter in canada[/url]

 40. JaneInven
  | Vastaa

  [url=https://baclofen24.com/]buy baclofen[/url]

 41. SamInven
  | Vastaa

  [url=http://isotretinoinacutane.com/]buy accutane[/url] [url=http://singulair.us.org/]buy singulair[/url] [url=http://doxycycline36.com/]3626 doxycycline[/url]

 42. KimInven
  | Vastaa

  [url=https://baclofen24.com/]baclofen 10mg tab cost[/url]

 43. IvyInven
  | Vastaa

  [url=https://chloroquine.us.com/]aralen canada[/url] [url=https://priligytab.com/]priligy tablets price[/url] [url=https://furosemidelasix.com/]12.5 mg furosemide[/url] [url=https://valtrex.us.org/]buy valtrex[/url] [url=https://vermox.us.org/]buy vermox[/url] [url=https://cymbaltaduloxetine.com/]buy cymbalta[/url] [url=https://buspar.us.com/]buspar pill[/url] [url=https://celebrexcelecoxib.com/]celebrex 400[/url] [url=https://sildenafil36.com/]sildenafil 100mg[/url] [url=https://ciprofloxacin24.com/]buy cipro[/url] [url=https://atorvastatin.us.com/]buy atorvastatin online[/url] [url=https://dapoxetinetabs.com/]dapoxetine buy online[/url] [url=https://tadalafilsale.com/]tadalafil online no rx[/url] [url=https://amoxicillinz.com/]amoxicillin 500mg capsules[/url] [url=https://isotretinoinacutane.com/]generic accutane[/url] [url=https://hydroxychloroquine.us.org/]buy hydroxychloroquine[/url] [url=https://finpecia911.com/]buy finpecia[/url] [url=https://wellbutrinbupropion.com/]bupropion xl[/url] [url=https://clonidinenorx.com/]clonidine price in india[/url] [url=https://levitra36.com/]levitra 20 mg[/url]

 44. KimInven
  | Vastaa

  [url=https://vermox.us.org/]medicine vermox[/url]

 45. NickInven
  | Vastaa

  [url=http://glucophagge.com/]where to buy glucophage in uk[/url] [url=http://furosemide1.com/]furosemide buy no prescription[/url] [url=http://augmentin875.com/]augmentin tablet 625mg[/url] [url=http://kamagra911.com/]kamagra gel for sale[/url]

 46. JoeInven
  | Vastaa

  [url=https://advair250.com/]order advair online cheap[/url] [url=https://singulair.us.com/]singulair 5mg tab[/url] [url=https://fluoxetinetb.com/]fluoxetine 20mg online[/url] [url=https://augmentin875.com/]augmentin 875 script[/url]

 47. EvaInven
  | Vastaa

  [url=http://inderal.us.com/]inderal 10mg uk[/url]

 48. JasonInven
  | Vastaa

  [url=http://viagra2019.com/]viagra how to get a prescription[/url] [url=http://wellbutrin24.com/]wellbutrin 37.5 mg[/url] [url=http://proscar40.com/]proscar tablets[/url] [url=http://dipyridamol.com/]dipyridamole brand name[/url] [url=http://toradoliv.com/]where to buy toradol[/url] [url=http://estrace2.com/]estrace cream prices[/url] [url=http://ampicillin24.com/]ampicillin brand[/url] [url=http://avodart24.com/]avodart 500 mcg[/url] [url=http://accutanisotretinoin.com/]accutane pills price[/url] [url=http://baclofenp.com/]baclofen coupon[/url]

 49. JaneInven
  | Vastaa

  [url=https://advair250.com/]advair 15[/url]

 50. JackInven
  | Vastaa

  [url=https://acyclovirzov.com/]buy acyclovir online cheap[/url] [url=https://anafranilmed.com/]anafranil 10[/url] [url=https://zithromax360.com/]cheap zithromax pills[/url]

 51. PaulInven
  | Vastaa

  [url=https://sumycin365.com/]sumycin 500 mg[/url] [url=https://anafranilmed.com/]anafranil 25 mg price[/url] [url=https://tretinoin365.com/]tretinoin canada over the counter[/url] [url=https://fluoxetinetb.com/]fluoxetine 5 mg tablets[/url] [url=https://viagra2019.com/]generic viagra 2018[/url]

 52. AlanInven
  | Vastaa

  [url=https://anafranilmed.com/]anafranil tablet[/url] [url=https://inderal.us.com/]inderal cost australia[/url] [url=https://finpecia911.com/]finpecia tablet[/url] [url=https://viagrasoftab.com/]chewable viagra soft tabs[/url] [url=https://nolvadex10.com/]buy nolvadex online[/url] [url=https://lexaporo.com/]lexapro coupon[/url] [url=https://lisinopril125.com/]buy lisinopril 10 mg[/url] [url=https://estrace2.com/]estrace drug cost[/url] [url=https://fluoxetinetb.com/]order fluoxetine hcl 20 mg capsules online[/url] [url=https://wellbutrin24.com/]wellbutrin tablets[/url] [url=https://finasteridealop.com/]finasteride coupon[/url] [url=https://silagratab.com/]silagra 100 mg sale[/url] [url=https://tadalafilm.com/]prescription tadalafil online[/url] [url=https://ampicillin24.com/]ampicillin for sale online[/url] [url=https://prednisonesr.com/]price of prednisone tablets[/url] [url=https://robaxin24.com/]buy cheap robaxin[/url] [url=https://flagyl24.com/]flagyl 500 mg online pharmacy[/url] [url=https://sildenafilv.com/]lowest price sildenafil[/url] [url=https://amoxiltab.com/]amoxil brand name[/url] [url=https://albendazoleotc.com/]albendazole buy online india[/url]

 53. MiaInven
  | Vastaa

  [url=https://lisinopril125.com/]90 lisinopril[/url] [url=https://gabapentin.us.com/]neurontin 10 mg[/url] [url=https://cleocing.com/]cleocin 0.9g[/url] [url=https://vardenafilxr.com/]vardenafil 40 mg india[/url] [url=https://anafranilmed.com/]buy anafranil online uk[/url]

 54. LisaInven
  | Vastaa

  [url=https://elimitepermethrin.com/]elimite coupon[/url]

 55. JackInven
  | Vastaa

  [url=https://allopurinol24.com/]allopurinol tablets 100mg 300mg[/url] [url=https://vermox100.com/]vermox uk buy online[/url] [url=https://lipitor2020.com/]lipitor 20 mg tablet price[/url] [url=https://indocinrx.com/]indocin 25 mg price[/url] [url=https://toradoliv.com/]toradol mexico[/url] [url=https://singulair.us.com/]singulair 1 mg[/url]

 56. JudyInven
  | Vastaa

  [url=https://silagratab.com/]silagra soft[/url] [url=https://clomid150.com/]clomid 50mg buy uk[/url] [url=https://diclofenacg.com/]diclofenac over the counter usa[/url] [url=https://glucophagge.com/]buy glucophage online uk[/url] [url=https://tretinoin365.com/]tretinoin 50 cream[/url] [url=https://albendazoleotc.com/]albendazole tablet 400 mg[/url] [url=https://accutanisotretinoin.com/]accutane nz cost[/url] [url=https://zoloft360.com/]zoloft 12.5 mg[/url] [url=https://lopressormetoprolol.com/]lopressor beta blocker[/url] [url=https://allopurinol24.com/]where can i buy allopurinol uk[/url]

 57. 우리카지노
  | Vastaa

  I like reading through a post that will make people think.
  Also, many thanks for allowing for me to comment!

 58. 바카라사이트
  | Vastaa

  Hi, everything is going fine here and ofcourse every one is
  sharing facts, that’s truly fine, keep up writing.

 59. Muhammad
  | Vastaa

  I’ve learn some just right stuff here. Definitely price bookmarking for revisiting.
  I wonder how much attempt you place to create the sort of
  wonderful informative website.

 60. Sherlyn
  | Vastaa

  Hi there friends, nice piece of writing and nice urging commented here, I am
  really enjoying by these.

 61. My spouse and I stumbled over here from a different web page and thought I might as well check
  things out. I like what I see so i am just following you.
  Look forward to looking over your web page for a second time.

 62. Good day! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results.
  If you know of any please share. Thank you!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.