Korukoplan haaste 6: koru Jord

Nyt ne ovat vihdoin valmiit, Korukoplan kuudennen haasteen korut. Kivaa on ollut, vaikka aluksi jänskätti aikalailla. Loppu sujui huomattavasti mukavammin, kun sai hommasta kunnolla kiinni.

Oma riipukseni oli Jord. Jord liittyy skandinaaviseen mytologiaan ja on maan jumalatar, joka hallitsee kaikkea joka kasvaa maasta.Tämä oli siis lähtökohtana.

Ensin riipus matkasi Vikille, joka lisäsi afrikan turkooseja, yhtä lempikivistäni, sekä kauniin pienen siivekkään olennon, jolla on vihreä hame.

Seuraavaksi pätkä meni Magsille, joka sai ajatuksen Metsän neidistä. Neiti on kiinnittänyt nauhaan lehtiä juurenpalasilla, ja löytänyt metsäpolulta tammenterhon ja jopa fossiilikiven, sekä pari luuhelmeä.

Sitten korun sai Niina. Hän jatkoi korua afrikan turkoosilla, lisäsi pähkinän ja tuommoisia kauniita vintaj-renkaita, joissa on kaksi litteää rengasta liitetty yhteen, jotta molemmat puolet olisivat kauniit.

Viimeisenä koru lähetettiin Amalialle, joka jatkoi korun loppuun asti turkoosilla värillä ja apilanlehdillä.

Olin kirjoittanut korun mukana kulkeneeseen läpyskään, että myös riipusta sopii minun puolestani vapaasti muokata. Vasta viimeisenä ollut Amalia tarttui tähän ja riipus sai vähän väriä ja lisää kokoa. Mielestäni nuo värit istuvat hyvin kokonaisuuteen.

Ja tadaaaa, lopputulos on tässä.
Aivan omaan makuuni sopiva kaunis koru. Tykkään kovasti luonto/metsätunnelmasta, ja kaikista kauniista yksityiskohdista, sekä värimaailmasta. Kiitos vielä Vikki, Mags, Niina ja Amalia! Erityiskiitos vielä Niinalle ja Magsille jotka järjestivät haasteen, siinä on varmasti riittänyt hommaa.

Please follow and like us:

10 Responses

 1. Niina
  |

  Kaunis kuin mikä. Luojan kiitos että Amalian uskaltautui lisäämään riipukseen jotain. Itse myönnän nyt, tehneeni kaikenlaisia virityksiä, mutten hyväksynyt niistä yhtään 😀
  Kiitos Sole että olit mukana.

 2. Ninni
  |

  Voi että kun on ainutlaatuinen ja ihana!! Kun niin moni koruilija lisää omansa, voisi kuvitella, että siitä syntyy sekamelska, mutta tuohan on LUMOAVA!!!! Metsäneidon koru! 😉

 3. Katri
  |

  Komppaa edellisiä. Nää on niin hienoja kaikki. selkeitä, mutta monimuotoisia. Ei ollenkaan sekavia. FAntastista!

 4. Mags
  |

  Voi että tykkään tästä kokonaisuudesta! Värikäs ja silti hillityn selkeä.
  Minä en uskaltanut niin alkuvaiheessa riipukseen kajota 😉 Se kuuluikin viimeselle osuudelle.

 5. Amalia
  |

  Tämän korun olenkin nähnyt valmiina =) Ilman lukko osuutta tosin. Pidin tosi paljon harmoonisesta kokonaisuudesta ja hyvä etten onnistunut sitä väreillä rikkomaan 😉

 6. Vikki
  |

  Tämä on kyllä hieno!
  Amalialle rohkeudesta hatunnosto, upea lisäys hehkuvilla väreillä!

 7. sole
  |

  Juu, niinkuin sanoin niin tykkään tästä todella paljon. Olen tässä viime päivinä valinnut vaatteet korun mukaan eikä päinvastoin 😀
  Kiitokset kaikille kommenteista.

 8. JaanaR
  |

  Voi näitä teidän luomuksia! En voi kuin ihailla luovuuden määrää näissä haastekoruissa. Tämäkin koru on niin taitavasti "rakennettu" näyttävän riipuksen ympärille, ollen samalla hillitty ja persoonallinen.

 9. Ja täälläkin tuollaista vintagemaista kokonaisuutta pääsee ihailemaan. Tuolla eräässä toisessa blogissa jo totesinkin, että näissä haastekoruissa on yksi sellainen seikka, jota harvemmin koruissa näkee! Jokainen tekijä on tuonut koruun paljon katseltavia yksityiskohtia ja sellaista taidetta. Harvemmin yhden tekijän yksittäisessä korussa on näin paljon katseltavaa. Upea kokonaisuus, jota varmasti vielä käyn katselemassa!

 10. sole
  |

  Niin, tällaista korua on kyllä vaikea saada aikaiseksi muulla tavalla. Eikä varmasti vastaan kävele kyllä toista samanlaista.