Aurinkopyörä ja vähän väriä

Vähän aurinkoa ja väriä elämään, jos vaikka kevät tulisi nopeammin, vaikka uutisetkin ovat edelleenkin ankeita. Itseäni on kylmännyt erityisen paljon Japanin tilanne, koska kaverini asuu perheineen siellä. Hän tosin asuu Kobessa eli ei ihan pahimmalla alueella. Hän on vanha kirjekaverini, jonka kanssa olen kirjoitellut 16-vuotiaasta asti, nykyään tosin aika harvoin.Toivottavasti tilanne selviää pian ja parhain päin olosuhteisiin nähden.

Aurinko kyllä puuttuu ainakin tästä kuvasta kun on niin hämärä…
Korussa on vähän samantapaista nauhaa kuin aiemmassa vaskilinnussa. Lasihelmien tilalla tässä on erimuotoisia granaatteja ja lisäksi isompiakin pronssihelmiä sekä punaisia makeanvedenhelmiä ruskeiden mukana.
Riipuksena on kaksi etsattua pronssipyörylää.

Ylemmässä pyörylässä on aurinkopyöräkuvio, joka on todella vanha, ympäri maailman käytetty symboli auringolle. Aurinkopyörässä voi olla myös vain nelisakarainen kuvio eli tavallinen risti. Tässä on kahdeksansakarainen versio. Aurinkopyörä liittyy myös pyöriin, jotka olivat vankkureissa, joilla germaanien (skandinavinen) jumalatar Sunna tai Sol ajoi taivaankantta pitkin ja ohjasi auringon kulkua. Vankkureita laitettiin Euroopassa myös hautoihin, öö, olikohan pronssikaudella.

Sitten väriä. Nämä siniset chrysocollat ja raidalliset lamppuhelmet sekä hamppunaru tulivat eilen postissa tuon sydämen kanssa, joka oli kaupanpäällinen. Pari tuntia siitä ne olivat tässä yhdessä. Harvemmin kyllä käy näin tällaiselle helmien hilloajalle. Lisäksi korussa on kaksi isompaa savihelmeä, hopefoliohelmiä ja päädyissä puuhelmiä. Ja tämä koru on nyt sitten ihan symmetrinen kerrankin. Ihania muuten nuo chrysocollat, en ole ennen törmännyt niihin ja nytkin tuli niitä tilattua ihan puolivahingossa.

Please follow and like us:

11 Responses

 1. Vikki
  | Vastaa

  Näyttää hyvältä kun laitoit kaksi noita aurinkopyöriä päälletysten. Kivannäköinen kokonaisuus!
  Sitten pääsit oikein iloittelemaan väreillä 🙂
  Chrysocolla on kaunis kivi, hyväntuulen koru.

 2. Mags
  | Vastaa

  Oijoijoi! Ylempi koru niin tahtois mun omaksi ;-D Etsaukset on niin kertakaikkisen hienot ja kokonaisuus mun makuuni. Samoin tykkään kyllä värikkäästä korusta ja siinä eritoten noista savihelmistä.

 3. Niina
  | Vastaa

  Upea tuo ylempi, olen saa mieltä Vikin kanssa että 2 aurinkopyörää päällekkäin on hieno idea ja tuo ketju on niin kaunis. Ihana lukea tietoa symboleista.
  Alemmassa on oikeaa let´s go meininkiä, kesä 😀

 4. sole
  | Vastaa

  Kiitos Vikki, Mags ja Niina. Aurinkopyöriä tuli kaksi kun piti kokeilla vähän eri tavoin etsausta. Alempi päätyi näyttämään kyllä vähän appelsiinin puolikkaalta 🙂
  Mullakin alkaa olla kohta joku vintaj-lankariippuvuus näemmä. Ja let's go -lomakohde myös kieltämättä mielessä 😀

 5. Akvamarin
  | Vastaa

  Kauniita ovat molemmat, mutta tuo ylempi houkuttelee vielä enemmän kun siinä on just mun värit! Hurmaava tuo riipusosa!

 6. Sara
  | Vastaa

  Ylempi koru on minun makuiseni. Ihanan moninainen ja riipusosio hieno.

 7. Mags
  | Vastaa

  Sole; seuraan blogeja enimmäkseen blogilistan kautta blogilista.fi – ilmoittaudu sinne, moni muukin löytäisi persoonalliset korusi!

 8. sole
  | Vastaa

  Kiitokset Akvamarin ja Sara!
  Mags, kiitos paljon vinkistä, tuotahan se Muikkukin taisi tarkoittaa aiemmassa kommentissa, mutta en tajunnut. Kävin heti ilmoittautumassa 🙂

 9. Amalia
  | Vastaa

  Ihana, ihanampi, ihanin tuo ylimäinen <3 Mukavan pirteä tuo toinen, väriä elämään. Jee, hyvä että oot ilmoittautunut blogilistalle =) Helpottaa seuraamista.

 10. Minulle tuo alemman korun värimaailma on ihan ehdoton nro1. Itsekin tykkään tuosta chrysocollakivestä <3 Ja se sopii tuollaisen hivenen pihlajanmarjan punaisen kanssa upeasti yhteen!Hyvä kun et laittanut ideaa ja helmiä kaappiin säilytykseen!

 11. sole
  | Vastaa

  Kiitos Amalia ja Marjo. Juu, en tiedä mikä mielenhäiriö iski kun tein helmet heti koruksi. Varsinkin nuo puuhelmet ovat kyllä hyvinkin lähellä pihlajanmarjan punaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.