Primitiivikoru ja rannekoru kivenmurikoista

Päivitys vihdoin teknisten vaikeuksien jälkeen: nelivuotias sääti kameran uuteen uskoon, ja jouduin selaamaan ohjekirjan läpi ennen kuin sain kameran toimimaan taas, ja seuraavaksi simahti tietokoneen näyttö. Löysin kameran ohjekirjaa selatessa kamerasta uuden asetuksen, jonka olin jo unohtanut, ja kokeilin sitä näihin korukuviin. Kyseessä on joku valmis ruoka-annoskuvaussäätö, ja ajattelin että ehkä se sopii koruihinkin. Kokeilin myös samalla kuvaamista luonnonvalossa ikkunan ääressä, koska meillä sattui olemaan vielä sähkökatkoskin samaan aikaan ja perjantaina oli tosi kirkas päivä. Pimeitähän niistä kuitenkin tuli sitten. Nämä on jälkikäteen kirkastettu. Värit taisivat sentään tulla aika oikein.

Tämä koru on täysin metalliton eli ihan kivikautinen. Paitsi että nuo pyöreät kivihelmet ovat ehkä vähän teollisen näköisiä kivikaudelle. Korussa on punaisia sardonyksejä, intian akaatteja, litteitä puuhelmiä ja luuhelmiä nahkanauhassa. Riipus on picassojaspista. Koru kiinnitetään solmimalla haluttuun pituuteen.

Ja sitten koru niistä aiemmin esitellyistä murikoista eli intian verikivistä. Sain sittenkin jotain aikaiseksi niistä, tosin nämä ovat kaikkein pienimpiä. Lisäksi korussa on monenmuotoista vuorikristallia: fasettihiottuja rondelleja (mm. murikoitten välissä) ja tuollaisia epämääräisen muotoisia nugetteja, sekä intian akaatteja. Mitähän teen kun nuo intian akaatit loppuvat. Olen käyttänyt niitä aika monessa korussa lähiaikoina. Jälkeenpäin tuli mieleen, että lukosta olisi voinut tehdä jollain tavalla kulmikkaan, kun nuo murikatkin ovat. Niin, ja sitten on vielä hopeinen kukka tuolla välissä, toivon mukaan pehmentämässä murikkavaikutelmaa.

Please follow and like us:

9 Responses

 1. Tanja / Saurikki
  | Vastaa

  Upeita koruja sinulla 🙂 pitääpä jäädä kahtelemaan vallan!

 2. Niina
  | Vastaa

  Kaulakoru on mahtava, riipus uskomattoman kaunis. Jotenkin nuo helmet pääsevät todella hienosti esiin tuosta nahkanauhasta ja nuo rannekorun mötikäthän on makeet 😀 meinasit jättää mokomat käyttämättä…

 3. Amalia
  | Vastaa

  Murikat <3 Ihana rannekoru, särmikkään ilmeikäs.

 4. sole
  | Vastaa

  Kiitos, Tanja, Niina ja Amalia!
  Yllätyin itsekin että sain jotain aikaiseksi noista murikoista, mutta tosiaan nuo olivat kyllä kaikkein pienimmät niistä. Isot ovat edelleen haasteena…ja niitähän riittää.

 5. Mags
  | Vastaa

  Kaulakoru on aivan ihana!!

 6. Elina
  | Vastaa

  Kaunis väriyhdistelmä ylemmässä ja upeasti olet yhdistänyt blingimpää ja rouheampaa tuossa alemman kuvan rannekorussa.

 7. Mossycoat
  | Vastaa

  Pidän tosi paljon tyylistäsi, aivan ihana tunnelma on koruissasi!

 8. Aivan ihana tuo metalliton kaulakoru! Kauniit sävyt ja kaikki materiaalit sopivat hyvin nahkanauhan kanssa! Upea kokonaisuus!

 9. sole
  | Vastaa

  Kiitos kommenteista Mags, Elina, Mossycoat ja Marjo! Tuollaiset maavärit taitavat olla kaikkein luontevimpia minulle. Niistä on aina mukava tehdä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.