Hempeä helmikoru ja kalliomaalausriipuksia

Siskolle ennen joulua syntymäpäivälahjaksi tehty pitkä kaulakoru, jossa on hopeasta kieputettu makeanveden helminauhaosa ja toinen nauhaosa on pelkkää hopeaketjua. Riipuksena helminauhassa on suuri hopeahelmi. Helmi on kiinnitetty koristepäisellä korupiikillä, joka mielestäni sopi tosi hyvin tuohon helmeen. Olikohan tuo helmi Balin hopeaa, en muista.

Vähän aiemmin tässä kokeilin tehdä kalliomaalausaiheisia riipuksia. Tässä kuvassa on hopeinen patinoitu riipus joka esittää kalliomaalauksissa kuvattua veneaihetta. Juottaminen sujui harvinaisen hyvin ja hermot pysyivät hopealangan kanssa kurissa, mutta  riipuksesta tuli mielestäni ihan liian siisti. Aion jossain vaiheessa tehdä vielä toisen karumman version.

Tässä toinen kokeiluriipus, jossa on pronssilevyyn etsattu ihmishahmo. Tämän on tarkoitus esittää Astuvansalmen kalliomaalauksen “Artemista” eli naishahmoa, jolla on jousi kädessä. En tiedä tunnistaako sitä siitä edes. Karuutta tästä kyllä löytyy enemmän kuin edellisestä, tosin ehkä vähän tahattomasti.

Please follow and like us:

4 Responses

 1. sole
  | Vastaa

  Kiitos, helmiosa on vähän turhan hempeä omaan makuuni mutta itsekin tykkään kyllä riipushelmestä. Uutta opittavaa tosiaan tuntuu riittävän koruharrastuksen parissa.

 2. Niina
  | Vastaa

  Herttinen sentää mikä päivitys ;D Uskomattoman kaunis tuo ensimmäinen. Iso hopea riipus on todellinen katseenvangitsija.
  Taidokasta työtä nuo riipukset, näitä katsellessa tulee vaan ajateltua että onpas sitä vielä paljon opittavaa. Sole kurkaa blogiani, lähdetkö mukaan Korujuttuuni?

 3. Nafisan
  | Vastaa

  Oi, kyllä arkeologi (lue: allekirjoittanut) tunnisti heti kalliomaalauksen! Löysin kerran kirpparilta myös ko. neitokaisen kuvalla varustetun keraamisen korun. Aivan ihana rouhea pinta riipuksessasi! ♥

 4. sole
  | Vastaa

  Kiva että tunnistit sentään. Tuo rouheus taisi tulla vähän vahingossa, mutta kiitos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.