Hopeisia tekeleitä

Kuparin ja pronssin jälkeen vaihteeksi hopeaa.

Kaverille synttärilahjaksi “tilauksesta” tehty rannekoru. Fasettihiottuja säröakaatteja ja hopeaa. Isot säröakaatit ovat mielestäni ihanan värisiä ja ajattelin tilata niitä lisää, mutta eihän niitä enää ollutkaan jäljellä kaupassa.

Sitten vähän karumpaa mallistoa.

Keskipitkä kaulakoru amatsoniiteistä ja patinoidusta hopeasta. Edessä olevassa renkaassa on kaksi riipusosaa joissa molemmissa hopeahelmi päässä.

Samantyyppinen kolmerivinen rannekoru amatsoniiteista ja hopeasta. Keskimmäisessä osassa on pari hopeahelmeä ja putkispiraalikoristeita Kaulakorussa on takana samanlainen valmislukko, jossa on pienenpientä häränsilmäkoristelua. Ne ovat niin omaa tyyliäni, että pitäisi varmaan tilata kaupan varasto tyhjäksi.

Ja tällä kertaa vielä korvakorutkin samoista materiaaleista. Jostain syystä korvakorujen tekeminen vähän tökkii. En taida pitää noitten koukkujen vääntämisestä. Niistä on vaikea saada samanlaiset. Tuosta patinoinnista tulee mielestäni aika kivan karu vaikutelma ja voi olla, ettei minulta vähään aikaan tulekaan ihan kirkkaita koruja. Noihin kirkkaan värisiin säröakaatteihinkin voisi sopia patina…

Please follow and like us:

3 Responses

 1. Niina
  |

  Nämä patina korut ovat upeita.Väri yhdistelmä on rauhallinen ja vanhahtava. Siniset amatsoniitit ovat yksi lempikivistäni. Minäkin haluaisin kokeilla tuota patinointia, joten kaipaisin neuvoja.Mistä sitä patinointi ainetta saa, jotain maksarikkiäkö se oli ja pitääkö sen patinoitavan metallin olla täyttä hopeaa???? Kiitos jo etukäteen ;D

 2. sole
  |

  Kiitos! Ostin rikkimaksaa Hopeasavesta. Olen patinoinut vain hopeaa ja kuparia. Eri aineet varmaankin reagoivat eri tavoin rikkimaksaan. Kuparistakin tulee ihan mustaa ja sitten patina lähtee osittain paloina pois. Ja tulee vähän epätasaista jälkeä ainakin pensselillä laitettuna. Joku korukauppias sanoi ettei ainakaan kuparoituja helmiä voi patinoida, mutta itse en tiedä muista materiaaleista kuin kuparista ja hopeasta.

 3. Niina
  |

  Kiitos Sole, heti ostoksille 😀